03 december 2018

0%4ALS

Tegen het einde van het jaar maken veel mensen de balans op en nemen zich voor het nieuwe jaar gezond te beginnen. Hier spelen  we met de 0%4ALS campagne op in: wie deelneemt aan de actie drinkt in de maand januari geen alcohol en doneert tegelijkertijd geld voor de strijd tegen ALS.

Dat minder of geen alcohol drinken beter is voor de gezondheid, is bekend. Mensen voelen zich fitter, raken wat extra kilootjes kwijt en slapen vaak beter. Ook is het drinken van alcohol tijdens een etentje of samenzijn met vrienden of collega’s vaak een gewoonte geworden. Na de feestdagen nemen veel mensen zich voor deze gewoonte te doorbreken.

De actie is laagdrempelig en makkelijk om te delen, net als succesvolle Ice Bucket Challenge. Inschrijven als deelnemer kan t/m 1 januari 2019. Doneren kan t/m 31 januari 2019. Kijk voor meer info op de speciale campagnewebsite: www.nulprocentvoorals.nl

Wie gezond is, kan keuzes maken voor een gezonde leefstijl. Maar voor wie ALS heeft, ziet het leven er heel anders uit. ALS is een slopende ziekte waar nog steeds geen medicijn voor is. Om ALS de wereld uit te krijgen, is veel geld nodig. Samen naar een toekomst zonder ALS!

Voor deze campagne werk Stichting ALS Nederland samen met Stichting zoalsjan, bekend van het sportevenement Holland4ALS. Zij zijn de bedenkers van de 0%4ALS actie.