27 oktober 2014

3FM DJ Gerard Ekdom ambassadeur

Gerard Ekdom, één van Nederlands bekendste radio-dj’s, gaat zich als ambassadeur structureel inzetten voor het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en het werven van fondsen voor Stichting ALS Nederland om daarmee wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven van mensen met ALS mogelijk te maken.

Gerard-Ekdom

Ekdom zal zich sterk gaan maken voor de Stichting. Zijn eerste bijdrage en optreden was maandag 20 oktober tijdens de benefietavond Club Dauphine 040 in Eindhoven. Dit is een initiatief van ALS ambassadeur Candy Dulfer. Candy Dulfer – ambassadeur van de Stichting ALS sinds 2011 – bedacht het plan om tijdens de 2014 editie van de Dutch Design Week een bijzondere avond te organiseren met als doel geld ophalen voor Project MinE; het grensverleggende DNA-onderzoek. Meer dan 300 gasten beleefden een topavond met een wervelende show met topartiesten als Candy Dulfer, Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Edsilia Rombley, Do, Edwin Evers, Woodstick en vele anderen, onder begeleiding van de Club Dauphine huisband.

Gerard Ekdom over zijn rol als ambassadeur van Stichting ALS Nederland: “Bijna tien jaar geleden verloor ik mijn moeder aan ALS. Ze was slechts 53 jaar toen ze stierf aan deze vreselijke ziekte. Ik heb daardoor van heel dichtbij meegemaakt wat ALS met iemand doet en met zijn of haar omgeving. Het heeft een enorme impact op mij gehad. Zo erg zelfs dat ik jarenlang nauwelijks over de ziekte durfde te praten. Maar de tijd is nu gekomen om mijn steentje bij te dragen aan het vechten tegen deze ziekte. Om dat structureel en heel gericht te gaan doen voelt het goed om me nu als ambassadeur voor Stichting ALS Nederland in te gaan zetten. Om zodoende nog meer bekendheid en hopelijk ook geld op te halen voor onderzoek. Deze ziekte moet chronisch worden! Ik weet haast wel zeker dat mijn moeder nu heel trots op me zou zijn!”

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Met ontzettend veel respect kijken we als Stichting naar Gerard Ekdom en zijn dankbaar dat hij zich, zeker na de ongelooflijk nare periode die hij met zijn moeder heeft meegemaakt, nu wil gaan inzetten voor onze Stichting. Wij zijn er van overtuigd dat Gerard met zijn charismatische uitstraling een positieve invloed zal hebben en de boodschap kan overbrengen op, met name, de jeugdige luisteraars van 3FM en de rest van Nederland.”

Het programma Effe Ekdom dat Gerard ieder werkdag presenteert tussen 12.00 en 14.00 uur is op dit moment het meest beluisterde radioprogramma. Daarnaast is hij bekend van het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Maar ook op televisie is Ekdom niet onverdienstelijk. Zo won hij op 20 oktober 2012 tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de Televizier Talent Award.