Kom in actie met jouw school

Kom met jouw school in actie voor 3FM Serious Request

Kom ook in actie voor 3FM Serious Request. Dit jaar staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Van 18 tot 24 december staat dit evenement in het teken van het ophalen van geld voor onderzoek naar ALS. Het is niet alleen leuk om samen in actie te komen maar de leerlingen leren hier ook veel van. Op deze pagina kan je een gastles aanvragen, informatie over het lesmateriaal downloaden of inspiratie op doen voor het opstarten van een actie. Wij helpen graag van het begin tot het eind.

Gastles aanvragen in de klas of school

Willen jullie als school in actie komen om dichter bij de oplossing te komen voor de ernstige/vreselijke spierziekte ALS, PMS en PLS? Vraag dan nu een gastles aan over ALS voor 3FM Serious Request! Onze enthousiaste professionele gastlesvrijwilligers staan voor jullie klaar om in oktober en november door heel Nederland gastlessen te verzorgen. Deze interactieve en educatieve les laat de leerlingen meer weten over de ziekte ALS, PLS en PSMA . Het is een unieke kans om samen in actie te komen voor het goede doel en als knallende afsluiter kunnen jullie als school een bezoek brengen aan het Glazen Huis in Nijmegen

Gastles aanvragen

Ben jij leerkracht en wil je in de klas aandacht besteden aan ALS?

Wij bieden educatief lesmateriaal voor de basisschool en de onderbouw voor het voorgezet onderwijs. Voor mbo-scholen stellen we in overleg een aangepast programma samen. Ons lesmateriaal is ontwikkeld door onderwijsspecialisten. We stellen het gratis ter beschikking. De gastlessen worden gegeven door ervaren en door ons getrainde (vrijwillige) gastdocenten. Wil je hier meer over weten?

Download een preview van de materialen hieronder

Downloads

Wat kan jij doen?

Er zijn talloze mogelijkheden om in actie te komen voor 3FM Serious Request. Met jullie inzet kunnen we in de toekomst ALS, PSMA en PLS de wereld uithelpen. Hieronder vind je ter inspiratie alvast een aantal idee├źn voor acties. Alle kleine beetjes helpen, maak direct een actie aan! Hulp nodig? Neem contact op met Ilona en zij helpt je graag verder.

Inspiratie acties voor scholen

Flessen inzamelen

Sponsorloop

Koekjes verkopen

Maak direct een scholenactie aan

Meest gestelde vragen

featured image of Ilona Broeders

Heb je een vraag?

Ilona Broeders

Relatiebeheerder Acties & Events

Doneer direct

Help mee om onderzoek naar ALS mogelijk te maken en doneer direct. Geen tijd te verliezen.