4 juli 2018

Acteurs Penoza maken een vuist tegen ALS

Monic Hendrickx en Loek Peters treden toe tot Comité van Aanbeveling en ambassadeurschap

De hoofdrolspelers bundelen hun krachten en talenten om een halt toe te roepen aan deze genadeloze ziekte en zetten zich in voor Stichting ALS Nederland. Meervoudig winnares van een gouden Kalf, Monic Hendrickx en Loek Peters namen beiden deel aan de Tour du ALS in mei j.l. en konden zo met eigen ogen zien wat ALS is en wat het met iemand doet. ALS is een ongeneeslijke spier-/zenuwziekte waarbij diagnose gelijk staat aan een doodvonnis.

Monic Hendrickx is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van Stichting ALS Nederland. Hendrickx:

“Geïnspireerd door de positieve energie en veerkracht van mensen zoals Aad Ottervanger kom ik graag in het comité van aanbeveling van ALS. Voor mij was zowel de voorbereiding op, als het fietsen tijdens de Tour du ALS zeer leerzaam en inspirerend. Stichting ALS heeft geld nodig om deze vreselijke ziekte de wereld uit te krijgen en ik ben blij dat ik mijn bescheiden deelname daaraan mag leveren.”

Peters gaat een stapje verder en is ambassadeur:

“Ik ontmoette Tim van den Berg tijdens een lezing, twee maanden voordat bij hem diagnose ALS werd gesteld. Door Tim en de hartverwarmende reactie van zijn collega’s bij FlexFront op zijn ziekte ben ik drie jaar geleden gaan helpen bij hun acties voor Stichting ALS Nederland. Toen in Tim overleed in augustus 2017 gaven ze strijd niet op en gooiden zij er nog een schepje bovenop. In 2018 namen zij deel aan de Tour du ALS en ik mocht weer mee. Prachtig om te zien hoe deze verschrikkelijke ziekte mensen ook verbindt. Ik was vooral geraakt door de hoeveelheid levensvreugde en strijdbaarheid; ondanks de uitzichtloosheid van de ziekte. Juist daarom wil ik mij nog meer inzetten voor Stichting ALS Nederland. Ik hoop op meer bekendheid zodat er meer geld voor onderzoek en de leefsituatie van patiënten komt.”

Gorrit-Jan Blonk, directeur- bestuurder van Stichting ALS Nederland:

‘Wij zijn ongelooflijk blij dat deze fantastische acteurs zich inzetten om met hun achterban meer aandacht te genereren voor deze ziekte. Daarnaast hebben zij zich tijdens de Tour du ALS nog eens laten zien van hun enorme betrokkenheid en warme belangstelling voor ALS patiënten en hun gezinnen. Wij zijn ervan overtuigd dat zij een daadwerkelijke bijdrage kunnen leveren aan een halt toe roepen van deze genadeloze ziekte.”