15 september 2019

Donatiesticker Instagram

Wist je al dat je sinds kort aan Stichting ALS Nederland kunt laten doneren via Instagram Stories? Hiervoor heeft Instagram de donatiesticker geïntroduceerd.

Hoe werkt het?

  • Als je een story maakt, kies je eerst de achtergrond (afbeelding maken/selecteren of een standaard Insta achtergrond via ‘Klik hier om te typen’).
  • Kies uit de icoontjes bovenin het vierkante gezichtje waarmee je functies als de hashtag, mention, gifjes of een poll kunt selecteren. Aan deze functies is nu ook de functie ‘donatie’ toegevoegd.
  • Klik op deze functie ‘donatie’ en je krijgt een lijst met non-profitorganisaties. Het kan zijn dat Stichting ALS Nederland al staat in je lijst ‘Voorgesteld voor jou’. Zo niet, dan kun je ons via de zoekfunctie opzoeken en selecteren.
  • Klik dan op de sticker van ALS Nederland en deze wordt toegevoegd aan je story.
  • Indien gewenst, kun je vervolgens de tekst ‘Help mee Stichting ALS Nederland te steunen’ aanpassen met een eigen tekst of naar je eigen actie.
  • Wanneer volgers van jouw instagramaccount je donatiesticker in je verhaal zien, kunnen ze tikken op Doneren om te doneren aan Stichting ALS Nederland. Veeg omhoog in je verhaal om het totale ingezamelde bedrag en de donaties per gebruikersnaam te bekijken.

Let op! Zoals met de meeste nieuwe functies van Instagram, is deze donatiesticker nog niet voor iedereen beschikbaar. Vaak lukt het wel als je je app een update hebt gegeven. Helpt dit niet, dan adviseren wij je om dit na een aantal weken nog een keer te proberen. De kans is groot dat je dan wel over deze functie beschikt.

Instagram heeft aangegeven dat het geld dat wordt binnengehaald via de donatiesticker voor 100 procent naar het goede doel van de betreffende sticker gaat. In het verleden was er veel kritiek op platformen, waaronder Facebook, omdat zij een percentage van het opgehaalde geld claimde als vergoeding. Dus heel goed om deze functie te gaan gebruiken.

Doe je mee om via Instagram Stories geld voor ALS Nederland in te zamelen?