Nalaten aan Stichting ALS

Overweegt u om Stichting ALS op te nemen in uw testament? Wat een mooie gedachte! Want zo draagt u – ook als u er niet meer bent – bij aan een toekomst zonder ALS.

Geen erfbelasting

Neemt u Stichting ALS op in uw testament, dan wordt uw nalatenschap voor de volle 100 procent besteed aan de strijd tegen ALS. Stichting ALS Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daarom geen erfbelasting te betalen.

Edith en David

"Het zou mooi zijn als meer mensen zich ervan bewust zijn dat hun erfenis ook naar een goed doel kan. Belastingvrij. Wij kennen persoonlijk niemand met ALS, maar zagen er iets over op televisie. Dat was behoorlijk pittig."

Nalaten aan Stichting ALS Nederland kan op verschillende manieren:

 1. Stichting ALS Nederland als enig- of mede-erfgenaam
  Benoemt u ons als enig erfgenaam, dan weet u zeker dat uw gehele nalatenschap wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar een toekomst zonder ALS. Benoemt u ons als mede-erfgenaam, met daarnaast mensen uit uw omgeving of andere instellingen, dan bepaalt u hoe uw nalatenschap verdeeld wordt over de verschillende erfgenamen.
 2. Stichting ALS Nederland als legetaris
  Een legaat bestaat uit een vast omschreven bedrag, een percentage of een bepaalde bezitting uit uw nalatenschap. Dit kan bijvoorbeeld een huis, een kunstwerk of een aandelenportefeuille zijn. Een testament kan uit verschillende legaten bestaan. Heeft u al een testament? Dan kunt u hier eenvoudig een legaat aan toevoegen.

Waarom een testament?

Wanneer er geen testament is van degene die overlijdt, bepaalt de wet wat er met de nalatenschap gebeurt. Familie komt als eerste in aanmerking. Door middel van een testament bepaalt u zelf uw wensen ten aanzien van uw nalatenschap. Het geeft rust en zekerheid te weten dat alles goed geregeld is.

Gerdien Wolthaus Paauw

"Ik was 29 jaar toen mijn moeder overleed. Ik besefte al jong het belang van een zorgvuldig testament. Mijn testament is in de loop van de jaren regelmatig gewijzigd, maar mijn legaat aan Stichting ALS is een constante. "

Laat het ons weten

Heeft u Stichting ALS Nederland benoemd in uw testament? Wat een mooi gebaar! We horen dit graag van u, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar ALS. Wij nodigen u ook graag uit voor bijvoorbeeld onze open dag in het ALS Centrum. U kunt het natuurlijk aangeven als u hier geen prijs op stelt. Wij doen er alles aan om het contact via uw wensen te laten verlopen.

Eenvoudig online regelen

Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo, een testament. Ontdek hoe het werkt op nunotariaat.nl

Toegift.nl

Stichting ALS is aangesloten bij Toegift.nl. Hier staat meer informatie over nalaten aan goede doelen. Toegift.nl heeft ook de meest voorkomende vragen op een rij gezet. Klik hier om deze te downloaden.

 • Vraag onze brochure aan

  Alle informatie over nalaten aan Stichting ALS overzichtelijk op een rij?

  Vraag onze brochure aan

  Heeft u een vraag?

  Stel hem aan Anja Bramsen.