Gilles Izeboud

Waarom ik doneer met een periodieke schenking

Nog voordat in 2005 de Stichting ALS Nederland ontstond, steunde Gilles Izeboud al de strijd tegen ALS door financieel bij te dragen aan één van de voorgangers van de Stichting. ’‘In die tijd kenden mijn vrouw en ik twee mensen van dichtbij die ALS bleken te hebben. Toen was er nog amper iets bekend over ALS. Het was vreselijk om te zien hoe deze beide mensen langzaam maar zeker aftakelden. Maar ook te zien hoe moeilijk en hopeloos dit was voor hun naasten.”

In die periode werd ALS nog als een ‘te kleine’ ziekte beschouwd. “Het leek alsof het de moeite niet loonde om geld in deze ziekte te steken, bijvoorbeeld voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS en naar mogelijkheden om een medische oplossing te vinden.”

Gilles Izeboud draagt nog steeds bij aan de strijd tegen ALS. Tegenwoordig doet hij dit via een schenkingsovereenkomst. “We doneren bewust via een schenkingsovereenkomst. Vanwege het belastingvoordeel kunnen we jaarlijks een flinke bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak en behandeling van ALS.”

Wilt u meer weten over belastingvrij schenken aan ALS Nederland? Vraag onze brochure ‘Schenken & Nalaten‘ aan of neem contact op met Anja Bramsen, relatiebeheerder Schenken & Nalaten, via a.bramsen@als.nl.