Sint Josephschool

Een goed voorbeeld van een geslaagde schoolactie is de actie van de Sint Josephschool in Hooglanderveen.

Eind 2012 begonnen vijf leerlingen met het maken van een poster voor Stichting ALS Nederland. Toen deze klaar was, bedachten ze dat zij eigenlijk wel meer konden doen. Ze organiseerden een sponsorloop waaraan alle leerlingen van de school meededen. Uiteindelijk haalden zij een bedrag van maar liefst € 5.907,- op. Deze inzamelingsactie was dan ook een enorm succes! Wij zijn zeer onder de indruk van de inzet en motivatie van deze leerlingen.

Sint Josephschool
Sint Josephschool

Interview ALS

Bob, Joyce, Menno en Lars gingen langs bij het Meander Medisch Centrum om een revalidatie-arts te interviewen. Ze hebben gesproken met revalidatie-arts Dr. J.P. van den Berg, fysiotherapeut Rudi van Binsbergen en Meike IJzerdoorn van de ergotherapie. Hier hebben de kinderen inzicht gekregen in wat de ziekte ALS precies inhoudt en welke hulpmiddelen er worden ingezet om de ALS patiënt te hepen. Benieuwd hoe dit was? Bekijk onderstaand filmpje:

Sponsorloop

In onderstaand filmpje verteld Gert de Wit, de directeur van de st. Josephschool hoe het idee bij de kinderen is ontstaan om een sponsorloop te gaan organiseren. Hij was enthousiast toen de vijf kinderen met het initiatief bij hem kwamen en wilde ze maar al te graag steunen in het plan. Benieuwd hoe de sponsorloop er uiteindelijk uit zag en hoe de kinderen het vonden om mee te rennen? Bekijk onderstaand filmpje:

ALS Cheque overhandiging

Nadat het opgehaalde geld was geteld, was het natuurlijk tijd voor het overhandigen van de cheque! Stichting ALS Nederland kwam op bezoek bij de school om van de vijf leerlingen de cheque te mogen ontvangen. We waren blij verrast met een super mooi bedrag van € 5.907,- ! Als dank kregen de kinderen van de stichting een speldje opgespeld voor het goede werk dat ze hebben verricht.