14 augustus 2021 / Westland

A Local Swim Westland

Zwem mee tijdens A Local Swim Westland

Sinds 2014 wordt ‘A Local Swim Westland’ georganiseerd, een recreatief en laagdrempelig zwemevenement. Dankzij het geweldige succes, staat de swim ook dit jaar weer op de planning. Zwem jij mee op zaterdag 14 augustus?

 > Inschrijven A Local Swim Westland

Meer over Stichting ALS Westland en de door hen georganiseerde evenement
Het vrijwilligersteam van ALS Westland is eind 2008 gestart en in 2009 organiseerden zij hun eerste acties. In 2013 werd de Stichting ALS Westland opgericht. De afgelopen jaren zijn diverse ‘Traps’ georganiseerd. Eerst waren dat vooral fiets- en wandeltochten; later kwamen er hardloopwedstrijden bij. Daarnaast komen er al vanaf de start van de vrijwilligersgroep allerlei andere mooie activiteiten op hun pad zoals concerten, bridgedrives, spinning marathons, veilingen, sporttoernooien, etc. Ze geven met regelmaat lezingen over de ziekte zoals op scholen, bij verenigingen etc. Sinds 2014 organiseren zij ‘A Local Swim Westland’. Een open water zwemevenement en de lokale variant van de Amsterdam City Swim. Als teams informatie willen over het organiseren van A Local Swim dan kunnen ze contact opnemen met linda@alswestland.nl.

Motivatie Stichting ALS Westland
Stichting ALS Westland heeft van dichtbij te maken gehad met ALS en in de loop der tijd hebben ze door vrijwilligerswerkzaamheden veel patiënten leren kennen. “Het is een vreselijke ziekte en we zijn nog steeds enorm gemotiveerd om deze van de kaart te krijgen.”, aldus de organisatie.