15 August 2020 / Westland

A Local Swim Westland

Zwem met ons mee!

Het vrijwilligersteam van ALS Westland is eind 2008 gestart en in 2009 organiseerden zij hun eerste acties. In 2013 hebben we de Stichting ALS Westland opgericht.

Motivatie
Ze hebben van dichtbij te maken gehad met ALS en in de loop der tijd hebben ze door vrijwilligerswerkzaamheden veel patiënten leren kennen. “Het is een vreselijke ziekte en we zijn nog steeds enorm gemotiveerd om deze van de kaart te krijgen.”

Activiteiten
De afgelopen jaren zijn diverse ‘Traps’ georganiseerd. Eerst waren dat vooral fiets- en wandeltochten; later kwamen er hardloopwedstrijden bij. Daarnaast komen er al vanaf de start van de vrijwilligersgroep allerlei andere mooie activiteiten op hun pad zoals concerten, bridgedrives, spinning marathons, veilingen, sporttoernooien, etc. Ze geven met regelmaat lezingen over de ziekte zoals op scholen, bij verenigingen etc. Sinds 2014 organiseren zij ‘A Local Swim Westland’, een open water zwemevenement en de lokale variant van de Amsterdam City Swim. Het is een geweldig succes. Als teams informatie willen over het organiseren van A Local Swim dan kunnen ze contact opnemen met linda@alswestland.nl.

Voor meer informatie bezoek de website.