15 december 2018 / Rotterdam

ALS Kidsdag

Wat is het verband tussen ALS en Glow in the dark?? Dat wordt onthuld op 15 december aanstaande, maar dan alleen aan de kids die er dan bij zijn! Op die dag organiseren wij namelijk de ALS Kidsdag in Rotterdam. De toegang is helemaal gratis!

De ALS Kidsdag is bestemd voor kinderen van 4 t/m 16 jaar waarvan een ouder de diagnose ALS heeft. Dit heeft natuurlijk ook veel impact op de kinderen. Daarom organiseren wij voor hen deze gezellige dag. Met een leuke activiteit kunnen de kinderen dan de zinnen verzetten én ze kunnen laagdrempelig met elkaar in contact komen.

En de ouders?

Voor de ouders organiseren wij natuurlijk ook iets. In een parallelprogramma krijgen ouders informatie over hoe zij hun kinderen het beste kunnen begeleiden als het gezin met ALS wordt geconfronteerd:

  • Jessica de Wit, psycholoog en onderzoeker van het ALS Centrum over de laatste stand van zaken over onderzoek rondom ALS en kinderen/ouderschap.
  • Lonneke van Bijnen, maatschappelijk werker ALS-team UMC Utrecht over het onderwerp: ‘Ouderschap en ALS, hoe ondersteun je je kind?’

Natuurlijk is dan ook de gelegenheid voor ouders om hun vragen te stellen en met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Kortom, een dag om niet te missen! Met een gezellige activiteit voor de kids én een informatief programma voor de ouders.

Praktisch

De ALS Kidsdag en het ouderprogramma vinden plaats bij Glowgolf en het Hollywood Café in Rotterdam van 10.00 – 13.00 uur (inclusief lunch). Glowgolf en het Hollywood Café stellen hun locatie gratis beschikbaar voor de kidsdag, wat een mooi gebaar! Dit heeft er mede aan bijgedragen dat er geen kosten aan het programma zijn verbonden.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldknop. Let op! Er is plaats voor een beperkt aantal kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden! Na aanmelding ontvang je nog een bevestiging van deelname met alle verder informatie.

Ik meld me aan

Save the Date…..15 december 2018!