25 juni 2016 / Waar jij dat wil

Battle of the Mountain

 Make the mountain yours!

WAT IS THE BATTLE OF THE MOUNTAIN?Battle of the Mountain

Battle of the Mountain is een charity cycling challenge met als doel donaties te realiseren voor project MinE. Project MinE is een groots mondiaal wetenschap-pelijk onderzoek dat in het leven geroepen is om middels grensoverschrijdend DNA onderzoek meer inzicht te krijgen in de oorsprong van ALS en daarmee ook dichter bij een genezend medicijn te komen tegen deze verschrikkelijke ziekte.

SPORTIEVE UITDAGING

Wij dagen met de Battle of the Mountain mensen uit om een zeer sportieve uitdaging aan te gaan en binnen 24 uur de hoogte meters te fietsen die gelijk staan aan de Mount Everest, te weten 8848 hoogte meters of een percentage daarvan. Dat is nog eens wat je noemt een grensoverschrijdende uitdaging.

Dit kun je doen in individueel of teamverband. En jij bepaalt zelf op welke plek ter wereld je dat wil doen. Als je maar een berg of een brug hebt die je meer-dere malen op en af kunt fietsen. Maar er zullen ook een aantal evenementen georganiseerd worden op bekende bergen om de challenge nog meer kracht bij te zetten. In Nederland is dit op de Camerig in Limburg.

Via Strava worden je hoogte meters gemeten en gedeeld. Op deze manier kun je digitaal met andere deelnemers over de hele wereld je challenge samen be-leven. Make it yours! Make it ours!

GRENSOVERSCHRIJDEND IN MEERDERE OPZICHTEN

De Battle of the Mountain is in meerdere opzichten grensoverschrijdend. Niet alleen doordat we over de landsgrenzen heen deze challenge opzetten en met elkaar delen maar vooral ook omdat we je uitdagen om je eigen persoonlijke grenzen te verleggen. Daag jezelf uit om binnen 24 uur een belachelijke hoogte te bereiken die gelijk staat aan de uitdaging waar iedere ALS patiënt eigenlijk dagelijks mee te maken krijgt. Daag jezelf uit om net nog meer hoogte meters te fietsen dan je ooit gedaan hebt en daarmee nog meer geld in te kunnen za-melen en het project werkelijkheid te laten worden. Laten we over de grenzen heen met elkaar verbinden en het grootste DNA onderzoek ooit tot een succes te maken. Bovendien zorgen we er met de Battle of the Mountain voor dat dit een sportieve uitdaging wordt met een echt anti strijkstok beleid. Alle donaties gaan rechtstreeks naar project MinE.

ALLEEN OF IN EEN TEAM?

Je kunt de uitdaging van de Battle of the Mountain in je eentje aangaan, maar natuurlijk kan dit ook in teamverband. Samen met je vrienden, je fietsclub of bijvoorbeeld je familie, ga je deze sportieve uitdaging aan om 8848m te beklim-men. Iedere deelnemer uit je team fietst een gedeelte van de hoogte meters. Samen bepaal je de verdeling ervan. Als je uiteindelijk als team er maar in slaagt om samen de hoogtemeters van de Mount Everest (8848m) te behalen en daarmee dus geld inzamelt voor het onderzoek van project MinE.

WAAROM GEBRUIKEN WE DE MOUNT EVEREST?

Het is de hoogste berg ter wereld en de beklimming daarvan gaat dus zeker alle grenzen te boven. Vergelijkbaar aan de uitdagingen waar je als patiënt da-gelijks mee om moet gaan. Het onmogelijke doen om het onmogelijke mogelijk te maken. Je doet het niet voor jezelf maar voor een ander.

ALS is een mondiale ziekte die om een mondiaal onderzoek vraagt en dus moeten we ook mondiaal fondsen werven. En dat betekent een mondiale uit-daging. Over de hele wereld is de Mount Everest bekend en kan men zich met deze berg vereenzelvigen voor een sportieve uitdaging.

DONATIES: DIRECT NAAR PROJECT MINE

De uitdaging is niet alleen sportief bedoeld maar hij is er juist ook om per per-soon een donatie van minimaal 300 euro op te halen voor project MinE. Deze 300 euro’s staan garant voor het onderzoek naar vier chromosomen binnen het grootste en meest grensoverschrijdende DNA onderzoek naar ALS ooit. Meer doneren mag natuurlijk ook want de doelstelling van het project is om 22.500 DNA profielen met elkaar te vergelijken dus er is nog heel wat geld nodig om dat doel te gaan bereiken. Donaties gaan rechtstreeks naar de bankrekening van project MinE. De vrijwilligers van Battle of the Mountain werken onbezol-digd.

Klik hier om in te schrijven en voor meer informatie

Battle of the Mountain