11 februari 2017 / Middelstum, Groningen

Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival

Wij, van de stichting Groninger ALSdag, hebben gedacht om het Jaarlijkse Grote Evenement dit jaar maar eens te gaan organiseren op het Groninger Hoogeland, nl. in Middelstum. We organiseren weer een Groninger ALSdag Bluesfestival en wel op 11 februari 2017 in de mooie bovenzaal van Zalencentrum Vita Nova te Middelstum, van Mark Willem en Evelien Evenhuis.

Hoofdact op dit Festival zal wederom zijn Lou Leeuw & Blues Cowboys met als speciale gastmuzikant Hans van Lier.

Met hen hebben we een enorme muzikale Groninger Blueshistorie in huis gehaald. Kijk maar eens op YOUTUBE onder Lou Leeuw & Blues Cowboys met Hans van Lier.(Groeten uit Grolloo). Dit ook maar te kunnen benaderen, dan valt er nog heel wat te beleven in de bovenzaal van Zalencentrum Vita Nova te Middelstum d.d. 11 februari 2017 vanaf 20.00 uur.

Maar wanneer je nog niet overtuigd bent, dat het een leuke avond kan worden, kijk dan ook nog eens in het POP Archief Groningen onder de namen Lou Leeuw, Hans van Lier, Lex Koopman en Harry Groenewold. Wat je hier allemaal leest! Je hoeft dan nooit meer buiten de grenzen van Groningen, om een leuke Bluesavond te hebben. Je zou de stekker van je TV knippen, om maar een reden te hebben om af te reizen naar Zalencentrum Vita Nova te Middelstum zaterdag 11 februari 2017.

Een andere reden zou kunnen zijn, dat je onze stichting je entreegeld gunt. € 10 in de voorverkoop of € 13 op de avond zelf. In ruil voor een stuk vermaak, wordt je geld naar de landelijke ALS-stichting gestort en zij financieren hiermee onderzoek.

Nog een andere reden zou kunnen zijn, dat we op het Groninger Hoogeland ook iets leuks kunnen organiseren met, voor het overgrote deel allemaal Groninger muzikanten en dat je daarvoor niet altijd “in de stad” hoeft te zijn. Dat we hiermee, volgens Harry Vaatstra onze grootste sponsor voor dit evenement, de leefbaarheid in het dorp Middelstum op peil (kunnen) houden.

Tot slot kan het ook een reden zijn nu wij de Gribus Band hebben gevraagd, inclusief Martin Korthuis, bekend van zijn Groninger luisterliedjes, die tijdens de pauzes zullen optreden. (een stuk Rock repertoire uit de zeventiger en tachtiger jaren zal dan ook niet ontbreken) Kijk maar onder de naam Martin Korthuis in het POP Archief Groningen.

Bezoek daarom onze site www.groningeralsdag.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Maar ook de landelijke site ALS stichting Nederland, of de site van het ALS centrum van het UMCG, om je zelf (nog meer) te overtuigen dat het entreegeld goed besteed gaat worden. U hebt het kunnen lezen, Lou Leeuw & Blues Cowboys met als gastmuzikant Hans van Lier en de Gribus Band met Martin Korthuis, zij zullen u een geweldige avond verzorgen. Wie er nog meer spelen op dit Festival? De bands die door het publiek zijn gekozen in een nog te houden Blueswedstrijd in de Blauwe Schuit in Winsum. We houden u/jullie op de hoogte.

Uitdaging: wanneer de bezoekers van groningeralsdag.nl en onze site samen de hits van dit filmpje naar 5000 hits kunnen brengen, zorgen wij voor een traktatie op het Festival op 11 februari 2017 in Vita Nova in Middelstum. Voor iedere 1000 hits meer zorgen wij weer voor iets lekkers op de tafels.

 

Blues Benefit Festival for the Dutch ALS foundation – LIVE online show Sat February 11th at 2:30pm EST.

www.concertwindow.com

From The Netherlands we present concerts of up and coming and international folk & blues groups. The next concert is: On 11th of February, starts at 20:30 CET. (European time!) 4 hours long – 3 different bands! This is a benefit blues concert with all ticket revenue & proceeds going to the ALS charity/foundation. featuring: Luke & The Bluesnakes, the band started in 2011 and concentrates on having a lot of fun playing the blues. Each member has their own input and all the different voices contribute to a harmonious end result. New Yesterday: (bio to follow) Lou Leeuw & The Blues Cowboys with guest: Hans van Leer (bio to follow)