13 September 2020 / Hoek van Holland

Giro di Muscoli

Een hechte vriendschap

De Giro di Muscoli is een fietstocht ontstaan uit een vriendschap tussen Gerben Gravendeel en Colin Fisher. Gerben heeft sinds 2015 ALS en Colin brak in 2014 zijn rug tijdens het skiën. Voor beide mannen stond hun wereld even op zijn kop. Toen zij elkaar in Italië ontmoetten, kwamen ze er snel achter dat ze veel gemeenschappelijke interesses hadden, waaronder sportief bezig zijn. Het idee van een fietstocht voor de 60e verjaardag van Colin in 2020 werd geopperd en mondde uit in de Giro di Muscoli.

Wat is de Giro di Muscoli?

Het idee was een fietstocht van Londen naar Fano, van 6 tot en met 21 juni met een Nederlandse Etappe op 7 juni. Gezien het coronavirus, is het evenement aangepast en zal het plaatsvinden op zondag 13 september. Deze dag zal er worden gefietst van Hoek van Holland, via het ALS Centrum (waar onderzoek wordt gedaan naar de ziektes ALS, PSMA en PLS), naar Arnhem. Een route met een gedachte erachter. Check de website van Giro di Muscoli voor meer (actuele) informatie.

De opbrengst van deze epische fietstocht gaat naar drie stichtingen die zich inzetten in de strijd tegen ALS; Stichting ALS Nederland, Stichting MNDA (Verenigd Koninkrijk) en Stichting SLA (Italië). Voor meer informatie of om je in te schrijven voor dit te gekke evenement ga naar de website van Giro di Muscoli.

 

Fietstocht Giro di Muscoli    Fietstocht Giro di Muscoli    Fietstocht Giro di Muscoli