06 June 2020 / Londen

Giro di Muscoli

Een hechte vriendschap

De Giro di Muscoli is een fietstocht ontstaan uit een vriendschap tussen Gerben Gravendeel en Colin Fisher. Gerben heeft sinds 2015 ALS en Colin brak in 2014 zijn rug tijdens het skiën. Voor beide mannen stond hun wereld even op zijn kop. Toen zij elkaar in Italië ontmoetten, kwamen ze er snel achter dat ze veel gemeenschappelijke interesses hadden, waaronder sportief bezig zijn. Het idee van een fietstocht voor de 60e verjaardag van Colin in 2020 werd geopperd en mondde uit in de Giro di Muscoli.

Wat is de Giro di Muscoli?

Een fietstocht van Londen naar Fano, van 6 tot en met 21 juni. Op 7 juni vindt de Nederlandse Etappe plaats, deze brengt je van de Hoek van Holland via Utrecht naar Arnhem en wordt de ‘Ik doe het rustig aan’ etappe genoemd. In totaal zijn er 5 etappes, voor elke sportieveling wat wils!

Vijf etappes

‘Ik trap graag af’: start etappe, eerste Engelse deel: Londen – Harwich (6 juni)
‘Ik doe het rustig aan’: eerste Nederlandse deel: Hoek van Holland – Utrecht – Arnhem (7 juni)
‘Ik ben een berggeit’: beklimming van de Stelvio – en Gavia-pas (13 en 14 juni)
‘Ik ga all the way’: deelname aan de volledige etappe: Londen – Fano (6 tot en met 21 juni)
‘Ik ben een finisher’: deelname aan de finale: Italië (20 en 21 juni)

De opbrengst van deze epische fietstocht gaat naar drie stichtingen die zich inzetten in de strijd tegen ALS; Stichting ALS Nederland, Stichting MNDA (Verenigd Koninkrijk) en Stichting SLA (Italië). Voor meer informatie of om je in te schrijven voor dit te gekke evenement ga naar de website van Giro di Muscoli.