23 oktober 2018

Goede (fiets)condities toen ‘het licht uit ging’

Zaterdagavond 20 oktober, in de kantine van Eindhoven Atletiek, schreven om 18.30 uur de eerste deelnemers aan de Atb avondtoertocht ‘ALS het licht uit gaat’ zich in. Deze avondtoertocht, voor het derde jaar georganiseerd, was een nog groter succes dan vorig jaar! Waar vorig jaar regen de fietsers danig parten speelde, hadden zij nu droge condities en een aangename temperatuur. Ruim 30 km in en om het terrein in Eindhoven Noord en Nuenen, in het donker, gewapend met felle verlichting.

Onder de muzikale begeleiding van de Koorenbouters gingen 345 deelnemers van start, gadegeslagen door onder andere Jan Zuring. Jan is zelf ALS patiënt en de titel van zijn gedichtenbundel ‘Als het licht uitgaat’ mag de organisatie gebruiken om deze tocht zo te noemen.

Alle inspanningen en hulp van vrijwilligers en sponsoren (laatstgenoemden faciliteerden met hun bijdragen de deelnemers) wierpen hun vruchten af. De deelnemers waren het na afloop grondig eens: het was weer een mooie tocht, met onverwachte momenten en locaties. Waterschap de Dommel bijvoorbeeld, had dit jaar zélf een parcours over het terrein van de waterzuivering gemaakt. Een heuse lichtshow leidde de fietsers onder andere door de pomphal. En zo waren er meer ludieke momenten. Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een gesponsorde hamburger en konden zij stoere verhalen uitwisselen bij een goed glas Belgisch fietsbier, en werd er zelfs even gedanst op een verzoeknummer aan de DJ.

De fietstocht werd voor het eerst gereden in Italië. Initiatiefnemer Driek Verdonk heeft ‘ALS het licht uit is’ naar Eindhoven gehaald. In totaal werd er deze editie zo’n 4000 euro bij elkaar gefietst voor het goede doel.

Doe je volgend jaar mee? Noteer alvast de derde zaterdag van oktober 2019 in jouw agenda als je geïnspireerd bent en zin heb om volgend jaar mee te doen om geld voor onderzoek bij elkaar te fietsen voor de slopende ziekte ALS!

Hou de website van www.ALShetlichtuitgaat.nl in de gaten voor de after-movie die binnenkort gepost wordt.