25 maart 2019

Handig voor je belastingaangifte

In de maand maart is iedereen druk met zijn belastingaangifte. Als je in 2018 een standaard gift aan onze Stichting hebt gedaan, dan is die gift aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Dit komt omdat Stichting ALS Nederland een ANBI-status heeft. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. Dit betekent dat er bij een gift aan onze Stichting geen erfbelasting hoeft te worden afgedragen aan de Belastingdienst. Het voordeel hiervan is dat er meer geld kan worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS.

De standaard gift aan ALS is aftrekbaar van je belastbaar inkomen als deze tussen de 1 en 10 procent van je verzamelinkomen betreft. Naast een standaard gift kun je ook een periodieke schenking doen aan ALS Nederland. Dit is een structurele gift die wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst voor minimaal vijf jaar. Deze schenking is volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Zo krijgen wij al jaren steun in de vorm van een periodieke schenking van Gilles Izeboud, één van onze donateurs: “Jaren geleden kenden mijn vrouw en ik twee mensen met ALS. Het was vreselijk om te zien hoe zij langzaam maar zeker aftakelden. Daarom doneren wij bewust met een schenkingsovereenkomst. Vanwege het belastingvoordeel kunnen we jaarlijks een flinke bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek.” Lees hier het hele verhaal van Gilles Izeboud.

Jouw bijdrage, of dat nu een klein of een groot bedrag is, is een grote steun voor ons. Dus heb je in 2018 aan ons gedoneerd, dan kun je dit mooi opgeven in je belastingaangifte over 2018. En ben je nog geen donateur, dan is het belastingvoordeel wellicht iets om je over de streep te trekken. Doneren aan ALS Nederland in 2019 levert je dan volgend jaar belastingvoordeel op!

Meer weten? In onze nieuwe brochure ‘Schenken en nalaten voor een toekomst zonder ALS’ hebben we alle informatie op een rij gezet. Je kunt deze hier aanvragen.