17 december 2014

Hein Vergeer in Comité van Aanbeveling

Hein Vergeer, voormalig wereldkampioen allround schaatsen, gaat zich als lid van het Comité van Aanbeveling structureel inzetten voor het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en het werven van fondsen voor Stichting ALS Nederland om daarmee wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven van mensen met ALS mogelijk te maken.

Hein vergeer

Vergeer heeft de afgelopen jaren al meerdere malen acte de présence gegeven bij evenementen voor ALS. Zo was hij in 2013 al te gast bij het diner Olympisch Goud en heeft hij in september 2014 meegezwommen met de Amsterdam City Swim.

Hein Vergeer over zijn rol als lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting ALS Nederland: “Ik heb dichtbij meegemaakt wat ALS is en met iemand doet. Dat is hartverscheurend. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen om ALS nog bekender te maken en nog meer fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek. Want er moet een einde komen aan deze vreselijke ziekte”.

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “In Nederland leven ongeveer 1500 mensen met ALS. Ieder jaar komen er 500 bij maar er overlijden er ook weer 500. Wij zijn enorm blij dat Hein Vergeer mee wil vechten tegen deze ziekte en zijn onder de indruk van zijn motivatie en intenties waarmee hij invulling wil geven aan deze nieuwe rol.”

Het Comité van Aanbeveling van Stichting ALS Nederland bestaat verder uit Karen Verstraete (voorzitter), Teun de Nooijer, Eric Niehe, Bernard Wientjes, Erika Terpstra en Bert Bunnik (oud-voorzitter Stichting ALS Nederland). Ambassadeurs zijn Candy Dulfer en Gerard Ekdom.

Lees het volledige persbericht.