14 april 2014

‘Ik ben inmiddels overleden’ krijgt vervolg

2011-05-08-stichting-alsStichting ALS Nederland is op 9 april van start gegaan met een vervolgcampagne op ‘Ik ben inmiddels overleden’. Onder de titel ‘Ga door met mijn strijd’ werkt een nieuwe groep patiënten mee aan het inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek om de ziekte ALS definitief van de kaart te vegen. Dat meldt de Stichting ALS Nederland in een persbericht.

Een nieuwe groep van vooralsnog zes patiënten heeft meegewerkt aan de vervolgcampagne, die wederom pas na hun overlijden gebruikt zal worden. Zij doen allemaal een persoonlijke oproep om door te gaan met hun strijd tegen ALS.
ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose) is een zeldzame neurologische ziekte waarbij zenuwcellen in het ruggenmerg en in de hersenen afsterven. Hierdoor ontstaat een toenemend verlies van kracht en verlamming, die uiteindelijk tot de dood leidt van de patiënt door verlamming van de ademhalingsspieren.

In Nederland zijn ongeveer 1500 patiënten met ALS. Elk jaar overlijden 500 patiënten door deze ziekte en komen er 500 nieuwe gevallen bij.

Gerrit Groeneveld uit Enschede is de eerste campagnedeelnemer die vanaf deze week te zien en te horen is. Hij verloor zijn strijd tegen ALS in november 2013 en roept op om mee te doen aan de sponsoractie Tour du ALS, die op vrijdag 30 mei zal plaatsvinden. Meer informatie over de campagne, de sponsoracties en ook de poster van Gerrit is te vinden op de website www.als.nl.

© Nationale Zorggids