Doneren en actievoeren

Stichting ALS Nederland voert al 10 jaar de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Doel is ALS ‘op de kaart en van de kaart’ te krijgen. Iedereen die deze strijd steunt zijn wij onnoemlijk dankbaar.

Doneren

Ik wil doneren via een machtiging, wanneer wordt het geld afgeschreven?

Wanneer u heeft gedoneerd via een machtiging, wordt dit geld de 27ste van de komende maand afgeschreven.

Het lukt niet om mijn betaling via ideal af te ronden

iDEAL werkt direct samen met 9 grote banken in Nederland: ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot.

Nadat de consument iDEAL heeft gekozen als betaalwijze wordt de eigen bank geselecteerd. De daadwerkelijke betaling vindt daarna plaats in de vertrouwde omgeving van de website van de bank. In deze omgeving staat de bank garant voor de veiligheid.

Mocht er iets mis gaan tijdens het afronden van uw iDeal betaling, neem dan contact op met uw bank. Uw bank kan u verder helpen en uitzoeken wat de status is van de betaling.

Ik heb gedoneerd maar geen bevestiging gekregen

Wanneer u via onze website met de doneer knop een donatie doet, ontvangt u altijd een bedankmail. Heeft u geen bedankmail ontvangen? Kijk dan ook in uw postvak ongewenste e-mail, het kan zijn dat uw e-mail provider onze berichten als spam markeert. Mocht uw bedanke-mail ook hier niet terug kunnen vinden, dan raden wij u aan een mailtje te sturen naar info@als.nl. Wij zullen ons best doen voor u uit te zoeken wat er mis is gegaan.

Doneert u door een eenmalige overschrijving op giro 100.000? Dan kunnen wij u helaas niet bedanken via een bedankmail, maar dan zijn wij u evengoed ontzettend dankbaar. Met uw donatie kunnen wij weer een stapje verder komen in de strijd tegen een genadeloze ziekte.

Ik ontvang nog steeds een betaalherinnering terwijl ik mijn toegezegde donatie al heb betaald

Als u een donatie via www.alsacties.nl doet, heeft u de optie om later te betalen. U ontvangt van ons na twee dagen een herinnering met een betaallink om uw donatie als nog te voldoen. Na een week ontvangt u nog een herinnering wanneer er geen betaling via de link wordt geregistreerd. Voldoet u de donatie op een andere manier? Door deze bijvoorbeeld rechtstreeks over te maken op giro 100.000? Dan kunnen wij deze gegevens helaas niet aan elkaar koppelen. U zult daarom altijd twee herinneringen ontvangen, daarna wordt het bedrag afgeschreven van de desbetreffende actiepagina.

Hoe kan ik doneren aan een specifieke actie?

Fijn dat u ons wilt steunen met uw donatie. Wanneer u een actie van bijvoorbeeld een familielid of een bekende wilt steunen kunt u rechtstreeks op de desbetreffende actiepagina doneren. Zoek de actie via https://www.alsacties.nl/acties.

Hoe kan het dat mijn donatie niet zichtbaar is op de betreffende actiepagina?

Wanneer uw donatie niet zichtbaar is op de actiepagina, dan kan het zo zijn dat u via de verkeerde link heeft gedoneerd. Laat het ons weten door een mail te sturen naar acties@als.nl dan zorgen wij dat uw donatie als nog op de juiste plek terecht komt.

Wilt u een actie steunen maar heeft u een donatie via www.als.nl of op onze giro 100.000 gedaan? Stuur dan een mail naar info@als.nl met de datum, het bedrag, uw rekeningnummer en een link naar de desbetreffende actiepagina. Dan verifiëren wij de donatie en proberen deze alsnog op de juiste actie bij te schrijven.

Wat is het IBAN-nummer?

Stichting ALS Nederland gaat over op IBAN. Op 1 februari 2014 is ons rekeningnummer veranderd. Giro 100.000 is NL50 INGB 0000 1000 00 geworden. De bijbehorende BIC is  INGBNL2A. De reden hier voor is de SEPA regelgeving. Wat betekent dit voor u?

Stichting ALS Nederland gaat over op IBAN. Wat betekent dit voor u?

Update: De meeste banken zullen in de internetbankieromgeving automatisch de korte rekeningen van goede doelen automatisch omzetten in de nieuwe lange IBAN nummers.

Ik heb geen bedankmail ontvangen

Wij zijn al onze donateurs erg dankbaar. Zonder hen had Stichting ALS Nederland de stappen die wij nu hebben gemaakt, niet kunnen maken. Heeft u een donatie gedaan, maar geen bedankmail ontvangen? Dan is er wellicht iets mis gegaan.

Kijk in uw “ongewenste” in-box. Het zou zo kunnen zijn dat onze mails worden gerapporteerd als SPAM. Is uw bedankmail ook hier niet terug te vinden, dan is er iets mis gegaan. Neem in dit geval contact op met info@als.nl.

 

Actievoeren

Ik wil een actie opzetten voor ALS Nederland waar te beginnen?

Goed dat je in actie wilt komen in de strijd tegen ALS, dat waarderen wij enorm. Om een actie op te zetten kun je de pagina https://www.alsacties.nl/kom-in-actie/kies bezoeken. Hier kunt u verschillende manieren om in actie te komen terugvinden.

Wij helpen u natuurlijk graag aan promotiemateriaal zoals vlaggen, spandoeken en folders.

Ik ben jarig en vraag als cadeau een donatie aan Stichting ALS Nederland

Viert u een verjaardag of een ander feest en wilt u geld ophalen voor Stichting ALS Nederland? Maak dan een digitale collectebus aan. Deel uw collectebus via Facebook, Whatsapp en E-mail. De donaties komen direct bij Stichting ALS Nederland terecht.

Wij helpen u natuurlijk graag aan informatiemateriaal, zoals folders en brochures.

Overig

Ik wil een presentatie geven over ALS, waar kan ik informatie vinden?

Wil je een presentatie of spreekbeurt houden over ALS? Dat kan!

Op onze pagina ‘presentaties‘ staat een basis opzet voor een presentatie. Ook is op deze pagina een informatieblad te vinden. Op onze website staat veel informatie over ALS. De algemene informatie over ALS vind je hier.

Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd mailen naar acties@als.nl.

Adverteren in ons ALS magazine

Ons magazine komt drie keer per jaar uit en heeft een oplage van 12.000 stuks offline en 20.000 stuks offline. Wilt u een advertentie plaatsen in ons ALS magazine? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@als.nl.