25 oktober 2016

Doe mee met Tour du ALS 2017!

foto-tour-du-als

Gezamenlijk hebben we één doel: ALS de wereld uit trappen! Met dit doel gaan elk jaar honderden deelnemers de uitdaging aan om de Mont Ventoux met de fiets, wandelend of hardlopend te beklimmen in de strijd tegen ALS. Dit hartverwarmende evenement, waar ook elk jaar meerdere ALS-patiënten aan deelnemen, levert elk jaar honderdduizenden euro’s op om onderzoek te kunnen doen naar de oorzaken van ALS en om de zorg en kwaliteit van leven te verbeteren van de mensen die momenteel aan ALS lijden.

Tour du ALS streeft naar maximaal 1.500 deelnemers die ieder 1.500 euro bijeenbrengen, voor de ongeveer 1500 ALS-patiënten die Nederland telt.

Jouw inschrijving telt!
Al meer dan 2000 mensen, zowel geoefend als beginnend, bedwongen de afgelopen jaren de Mont Ventoux en samen haalden zij ruim €4 miljoen bij elkaar in de strijd tegen ALS. Directeur Gorrit-Jan Blonk van Stichting ALS Nederland is erg gelukkig met het evenement. Blonk: “Dit soort acties hebben echt effect. Het onderzoek komt ermee in een stroomversnelling.” Om het onderzoek voort te kunnen zetten (en daarmee de strijd tegen ALS) is nog steeds veel geld nodig en hoopt de organisatie steeds dichter bij haar doel te komen; 1500 deelnemers die elk 1500 euro ophalen voor iedere ALS-patiënt die Nederland telt.

Ga jij de uitdaging aan om 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux te beklimmen? Trap dan samen met ons ALS de wereld uit! Tour du ALS vindt plaats op 8 juni 2017. Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.tourduals.nl