ALS Regio’s

Veel acties in het land worden opgezet en uitgevoerd door een van onze regioteams. Enthousiaste vrijwilligers organiseren evenementen en activiteiten waarbij ze geld inzamelen voor onderzoek naar ALS.  Hieronder een overzicht aan van de huidige ALS regioteams:

ALS Regio Friesland

Team Friesland: Dit team organiseert al diverse jaren, lokaal en regionaal, bijzondere evenementen in Jirnsum en omgeving. Waaronder fietstochten, wandeltochten en geweldige muzikale optredens.
Lees meer

ALS Regio Limburg

Team Limburg: Een team dat vele evenementen organiseert in Maastricht en omgeving. Onder het motto “ALS je wilt bewegen” kwamen een aanzienlijk aantal Limburgers in actie, al wandelend en fietsend genoten zij van het Limburgse landschap. Helaas heeft de grote motivator en stimulator, die een belangrijke plaats innam in dit team, de strijd tegen ALS verloren. Maar het team strijdt moedig door.
Lees meer

ALS Regio Noord-Holland

Team Bussum: Een fietsevenement die de vele deelnemers langs de mooie plaatsen in de regio voerden met een veiling als afsluiting, welke resulteerde in een mooie opbrengst, werd door dit team georganiseerd.
Lees meer

ALS Regio Overijssel

Team Overijssel: Beide vaders van dit team zijn overleden aan ALS. Voor hen een voor de hand liggende reden om zich als vrijwilliger op deze manier in te zetten en mee te vechten tegen ALS.
Lees meer

ALS Regio Zeeland

Team Zeeland: Qua oppervlakte is dit team de grootste regio. Zij grijpen elke mogelijkheid aan om ALS te promoten in het Zeeuwse en organiseren jaarlijks een ALS dag, wat begon als een tuinfeest, met in de natuur uitgezette fiets- en wandelroutes. Ook “Zwemmen langs Walcheren” en het internationaal evenement “de A tot Z race” staan in het teken van ALS.
Lees meer

ALS Regio Zuid-Holland

Team Westland: De zes dames van team Westland zetten ALS al jaren regionaal op de kaart.
Zij organiseerden onder andere een mooi evenement dat een duidelijk sportief component met zich meedroeg. Fietsen, rennen en wandelen na een gezamenlijke warming-up op de opzwepende klanken van het Westlands ALS lied.
Lees meer

Wil jij ons ook ondersteunen?

Wij zijn op zoek naar versterking voor de regioteams en naar vrijwilligers voor onze promotieteams:

Regioteam: je ondersteunt ons als vrijwilliger op structurele basis. In de regio ben jij samen met je teamgenoten de oren en ogen van Stichting ALS Nederland.
Wat zijn taken van het regioteam?
-Op de hoogte zijn van activiteiten die in jouw regio plaatsvinden
-Een vraagbaak zijn voor mensen die in actie komen
-Acties ondersteunen
-Contact onderhouden met vrijwilligers van het promotieteam
-Af toe presentaties verzorgen op scholen en andere organisaties
-Cheques in ontvangst nemen
-Mensen met vragen omtrent zorg en wetenschap goed doorverwijzen 

Voor de regioteams zijn wij op zoek naar verschillende talenten om samen een sterk team te vormen: 

De netwerker: je kent je weg in de regio en je hebt goede contacten bij ambtelijke instanties. Ook de ALS behandelteams in jouw regio weet je goed te vinden en voor hen ben je geen onbekende.

Het rekenwonder: jij weet als geen ander hoe de fiscus denkt en het bijhouden van een financiële administratie geeft jou een enorme kick. Zorgen dat er tot op de cent nauwkeurig wordt gewerkt, daar gaat het om.

De motivator: jij geniet het meest als je mensen kunt helpen meer te doen dan ze van zichzelf gedacht hadden te kunnen. Mensen aanmoedigen financieel een bijdrage te leveren lijkt onderdeel te zijn van je DNA. Jij denkt mee, stelt voor en komt met concrete ideeën waardoor mensen in hun kracht komen te staan en er een wisselwerking ontstaat waarin jullie elkaar versterken.

De administrator: Jij voelt je echt gelukkig wanneer je de administratie mag verwerken. Je houdt van de stroom e-mails die je elke week mag zien en beantwoorden. Je houdt graag de gegevens bij van donateurs, actievoerders en alle andere contacten in de regio. Jij wordt het meest blij wanneer je anderen tot dienst kunt zijn door een nette administratie te houden.

Promotieteam: je komt af en toe in actie als vrijwilliger op evenementen in jouw regio waar je bijvoorbeeld de promotie-stand beheert, deelnemers aanmoedigt en een energieke en enthousiaste aanwezigheid vormt. Wij zijn op zoek naar mensen die in weer en wind goed gemutst blijven en bovenal mensen die in de weekenden oproepbaar zijn voor evenementen.

Meld je aan!

Natuurlijk zijn al deze talenten geboren met een teamspirit en een onovertroffen dosis energie. Samen sterk in de strijd, samenwerken aan de droom: een oplossing voor ALS.
Meer weten of meedoen? Stuur een e-mail aan Sharon van Dissel: s.vandissel@als.nl.