Trap ALS de wereld uit

Trap ALS de wereld uitTrap ALS de wereld uit

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na het voordoen van de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting drie tot vijf jaar. Op dit moment is er geen behandeling of medicijn opgewassen tegen deze ongeneeslijke ziekte. Stichting ALS Nederland zamelt (onder andere) geld in voor onderzoek naar de oorzaak van ALS. Met de fiets- en wandeltocht ‘ Trap ALS de wereld uit ‘ steunen wij deze inzameling.

De veertiende editie!

Op zondag 16 juni 2019 wordt voor de veertiende keer de fiets- en wandeltocht ‘ Trap ALS de wereld uit ’ georganiseerd. De opbrengst van de fietstocht gaat in zijn geheel naar de Stichting ALS Nederland en is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek.

 

Dit jaar wordt Trap ALS de wereld uit mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Roozen van Hoppe, Van de Lande, Bicarblast, Hawedo, Remeco Intern Transport, De Cromvoirtse, Woonlandschap de Leyhoeve, Focal Meditech en Piet van Iersel tweewielers.

 

Er kan dit jaar gefietst en gewandeld worden vanuit 3 startlocaties, namelijk:

Tilburg: Woonlandschap De Leyhoeve, Dr. Bloemenlaan 9-01;

Diessen: Restaria De Zwaan, Julianastraat 31;

Moergestel: Restaurant Croy ‘t Stokske, Zandstraat 1.

 

Fietsers kunnen vanuit iedere startplaats kiezen uit vier afstanden: 32 kilometer, 60 kilometer, 85 kilometer en 110 kilometer.

De 32 kilometertochten kunnen eveneens als foto puzzeltocht gereden worden. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen voor de deelnemers. Wandelaars kunnen vanuit iedere startplaats ook kiezen uit vier afstanden, en wel 5, 10, 15 en 40 kilometer.

De deelnemers kunnen starten tussen 07.00 uur en 13.00 uur.  Inschrijven is mogelijk bij de startlocaties. Deelname kost € 7,50 per volwassene en € 3,- per kind (tot 12 jaar).

Wilt u meer informatie over onze tocht, of heeft u interesse de fietstocht te sponsoren, neem dan contact op met de coördinator van de fietstocht, de heer Bas Cornelissen. Zijn e-mailadres is alsteamtilburgeo@gmail.com

U kunt ons ook vinden op facebook: http://www.facebook.com/ALSfietstochttilburgenomstreken

Trap ALS de wereld uit!