Veel gestelde vragen Munt

In de nacht van 28 maart gaat de zomertijd in en raken wij een uurtje van onze tijd kwijt. Om onze campagne ‘Geen tijd te verliezen.’ kracht bij te zetten wordt op dat moment een speciale munt geslagen, waarin je de wijzer ziet verspringen.

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen over deze speciale ALS Munt. Klik op de vraag om het betreffende antwoord te lezen.

Heb je een vraag die je hieronder niet beantwoord ziet? Laat een bericht achter via
ons contactformulier.

1. Wat doet Stichting ALS met de opbrengst van de verkoop van de munten?

Dankzij de samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Munt worden 5.000 unieke ALS-munten geslagen. Een munt kost € 12,50.  De Koninklijke Nederlandse Munt draagt een percentage af van de opbrengst. Dit gebruiken we voor wetenschappelijk onderzoek. Ook zetten we het geld in voor het creëren van een draagbaarder leven voor ALS-patiënten en hun gezinnen. Bovendien helpt de munt ons bij het genereren van extra persaandacht in de nieuwe campagne om donateurs te werven.

2. Kun je met de ALS-munt ook betalen?

De munt is geen wettig betaalmiddel, maar een uniek collector’s item.

3. Kan ik nog munten kopen?

Dat hangt er vanaf. In totaal worden 5.000 van deze munten geslagen. Je kunt op voorinschrijving een munt kopen. Als er 5.000 munten gekocht zijn, is het niet meer mogelijk een munt aan te schaffen. De munt wordt op 28 maart geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

4. Hoe kan ik een munt kopen?

Je kunt vanaf 2 maart een voorinschrijving doen via www.knm.nl/ALS.