TRICALS

‘Voor een effectieve behandeling en snellere toegang tot nieuw te ontwikkelen medicijnen’

Registreren   Inschrijven als patiënt

TRICALS is een internationale organisatie die ALS-patiënten verbindt met ALS-centra en de farmaceutische industrie.

Alleen door de deelname van mensen met ALS aan geneesmiddelenstudies kunnen we een betere behandeling voor ALS vinden. Heeft u ALS en wilt u mee doen aan geneesmiddelenonderzoek, registreert u zich dan op www.tricals.org. Bij de start van een nieuw onderzoek wordt bekeken of een patiënt aan de criteria voor dat onderzoek voldoet. Een definitieve screening in het ALS Centrum bepaalt wie er in aanmerking komt voor deelname.

Registreren   Meer informatie

Met TRICALS verbeteren we de communicatie en de samenwerking tussen de ALS-centra, de farmaceutische industrie en de patiënt. Hiermee kan bijvoorbeeld de benodigde tijd voor een onderzoek (van laboratorium tot klinische studie) behoorlijk worden verkort. Door meer en efficiëntere klinische studies* uit te voeren, hebben mensen met ALS sneller toegang tot potentiële nieuwe behandelingen voor deze genadeloze ziekte. Dat kan alleen als we de verbinding leggen tussen de ALS-centra in de academische ziekenhuizen en de farmaceutische industrie.

Meer weten? Ga naar www.tricals.org of stuur een e-mail naar info@tricals.org

Inschrijven als patiënt
Bent u ALS-patiënt en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onderzoek en activiteiten van Stichting ALS Nederland voor patiënten? Schrijf u dan nu in bij onze Stichting.

Inschrijven als patiënt

 

* Een klinische studie is de laatste fase van medicijn onderzoek. Voordat geneesmiddelen op de markt gebracht kunnen worden, is het noodzakelijk dat de veiligheid en de effectiviteit goed wordt getest en gedocumenteerd. Als ALS patiënt kunt u via TRICALS meedoen aan een klinische studie.