Bianca van Gigch

Bianca van Gigch is werkzaam bij de Koninklijke Marine en heeft ruim drie maanden gewerkt aan boord van het transportschip Zr. Ms. Rotterdam. Tijdens haar uitzending nam ze deel aan een anti-piraterij missie rond Somalië, maar aan deze missie werd ook heel een ander doel gekoppeld: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS.  

Bianca: “Als bemanningsleden dragen we regelmatig een steentje bij aan diverse goede doelen. Als het schip bijvoorbeeld uitvaart voor langere missies wordt er een goed doel gekozen. Omdat mijn vader aan deze ziekte is overleden en hij in het verleden heeft gewerkt bij de marine, heb ik Stichting ALS Nederland als goed doel voorgesteld. Na een stemming door de gehele bemanning is dit het goede doel van Zr. Ms. Rotterdam geworden. Dat ik deze actie hier aan boord mocht gaan opzetten was voor mij daarom ook een hele eer!

Wij hebben ons de afgelopen drie maanden tijdens de uitzending voor de EU-antipiraterij missie Atalanta dus goed ingezet voor ALS. We hebben een flink geldbedrag ingezameld door het organiseren van verschillende acties aan boord. De acties liepen erg uiteen, van het haken van knuffeldieren tot sportmassages geven en het schieten met diverse soorten wapens zoals een shotgun en een sniperwapen. Ook hebben we een 6 uur durende spinning marathon op het helikopterdek gehouden! Daarnaast hebben we zeer diverse goederen en diensten geveild waaronder het afscheren van baarden, ontbijtjes op bed, diners voor 6 personen en varen met verschillende vaartuigen die we mee hadden. Tijdens de missie hebben we ook producten van Stichting ALS Nederland verkocht zoals sportshirts, pluche schaapjes, polsbandjes en petjes.

Zelf ben ik heel erg tevreden en blij met het eindbedrag dat we hebben opgehaald en met de geweldige inzet van de hele bemanning. Het doet me echt goed om op deze manier andere ALS-patiënten en hun naasten te steunen. Ik weet hoe intensief en confronterend het verzorgen is van bijvoorbeeld een ouder, partner, vriend of vriendin met ALS. Er komt een hele hoop bij kijken. Hopelijk komen we door alle donaties weer een stapje verder in het wetenschappelijk onderzoek wat kan leiden tot verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met deze verschrikkelijke ziekte!”