Mathilde Hotting

Op 23 juni 2016 verloor Mathilde Hotting haar moeder aan de ziekte ALS. Precies één jaar en één maand later op 23 juli 2017 rende ze de halve marathon in San Francisco. Een actie die een prachtig bedrag voor Stichting ALS Nederland opleverde, maar haar ook onverwachts hielp bij de rouwverwerking.

“Ik zal heel eerlijk zeggen, ik heb nooit eerder het plan gehad om actie te voeren. Het idee was om met mijn vriendin Flore een roadtrip te maken door West-Amerika, samen met de hele schoonfamilie. Het startpunt: San Francisco. Thierry, mijn schoonvader, houdt van marathons en het leek hem mooi om die in deze stad te gaan rennen. Samen met zijn dochters, maar de aanhang mocht ook zéker mee. Ik had hier wel oren naar en het zette mij aan het denken: mooie uitdaging zo’n halve marathon.. Het gaat mijn eerste zijn en dan ook nog in San Francisco!”

Voor Mathilde was er maar één manier om deze marathon echt speciaal te maken: ze maakte van het rennen in San Francisco een actie voor Stichting ALS Nederland: ‘ALS ik in San Francisco ben’.

“Via het actieplatform www.alsacties.nl van Stichting ALS Nederland, liep mijn actie als een speer! Het delen via social media zorgde voor een breed bereik. Zo veel donaties, steun en lieve berichten van vrienden, familie, (oud)collega’s, bekenden en onbekenden.”

Het kersje op de taart moest toen zelfs nog komen: het rennen van de halve marathon zelf.

“Met een goede voorbereiding in Tilburg, middels een trainingsprogramma van (voormalig) topatleet Greg van Hest, en de avond vooraf powerfood van The Stinking Rose (tip van Marlies van Eunen van Stichting ALS Nederland) waren wij er klaar voor: the 1st half marathon of San Francisco! De wekker ging om 05.00 uur. We liepen door de wolken de Golden Gate Bridge over, trotseerden een paar flinke heuvels en gaven Amerikanen met chihuahua’s high fives. 21,1 kilometer later bereikten wij de finish in 2 uur en 20 minuten. Niet in de buurt van Gregs tijd maar wauw halve marathon, wat was je mooi zeg!”

De eindstand: een geweldig sponsorbedrag van € 3.151,- en een medaille!

“Een medaille met een bijzonder gouden randje, ter nagedachtenis aan de liefste moeder die ik me kan wensen.”