Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens heeft als missie om de laatste wens van terminaal zieke patiënten te vervullen, met vrijwilligers en een eigen ambulance.
Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur (en tevens oprichter van Stichting Ambulance Wens), was voor hem de aanleiding voor de oprichting van Stichting Ambulance Wens.

Met het vervullen van de laatste wensen biedt Stichting Ambulance Wens een aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen om bepaalde wensen te realiseren, doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiervoor tekort schieten.

Voorbeelden van wat Stichting Ambulance Wens voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting kan betekenen, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Schijnbaar eenvoudige uitstapjes, maar deze zijn voor zieken die niet mobiel zijn heel lastig zelfstandig in te vullen. Daarom kan Stichting Ambulance Wens hen ondersteunen en ontzorgen.

Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, het bezoek aan een concert, een attractie of evenement. Vanzelfsprekend gebeurt alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en is het vervoer in een ambulance met comfortabele brancard.

De stichting heeft zelfs een eigen vakantiehuis in de bossen van Beekbergen tot haar beschikking, waar patiënten en één familielid gratis drie dagen mogen verblijven, inclusief medische zorg van de twee vrijwilligers die aanwezig zijn tijdens deze dagen.

Contactgegevens

Stichting Ambulance Wens
Abel Tasmanstraat 79
3165 AM Rotterdam
010 – 226 55 16 (van 9.00 tot 17.00 uur)
info@ambulancewens.nl
www.ambulancewens.nl

Tour du ALS een succes Tour du ALS een succes