Stichting Vaarwens

De historie

Evert Stel en Inge de Graaf wilden meer zingeving in hun leven. Er waren plannen voor vrijwilligerswerk in Afrika of in een hospice. Ze besloten echter hun zelf gerenoveerde loodstender (type motorboot) die tevens hun varend woonhuis was, in te zetten voor het aanbieden van vaartochten. Speciaal voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte. Daarin bleken ze in een flinke behoefte te voorzien.

De stichting

Hun initiatief kreeg vorm in de nieuwe Stichting Vaarwens en inmiddels hebben ze honderden zieke gasten aan boord mogen ontvangen en hen een prachtige en vooral memorabele dag bezorgd. De stichting financiert haar activiteiten volledig uit donaties en giften. Stichting Vaarwens is een ANBI stichting.

De vaardagen

De unieke vaartochten die Stichting Vaarwens aanbiedt, zijn uitsluitend bedoeld voor ernstig zieken die geen uitzicht op genezing hebben. Hierbij wordt een individuele vaardag voor  één zieke en zijn naasten aangeboden, dus er worden niet meerdere groepen tegelijk vervoerd. De dag wordt geheel verzorgd door de stichting, inclusief catering. Eventueel ambulancetransport wordt ook door de stichting geregeld. De Meander V is aangepast voor het aan boord nemen van brancards en rolstoelen. Aanmelden voor een vaarwens gaat via het intakeformulier op de website van de stichting.

Er zijn geen kosten aan de vaardag verbonden. 

Wees welkom aan boord van het unieke schip de Meander V met haar informele huiselijke ambiance en geniet van een geheel verzorgde vaardag.
Om een indruk van een vaardag te krijgen, kunt u op de website een keuze maken uit enkele honderden ingezonden verslagen van de meegevaren gasten.
Op de website van Stichting Vaarwens is alles te vinden over de stichting, het schip en de vaardagen.

Contactgegevens:

Stichting Vaarwens
Dwazziewegen 8
9301 ZR RODEN
06 – 51368198
www.stichtingvaarwens.nl

Foto1 Stichting Vaarwens Foto3 Stichting Vaarwens Foto4 Stichting Vaarwens Foto5 Stichting Vaarwens