We hebben de steun van [ORGANISATIE] hard nodig. Luister mee naar de verhalen...

0 ALS-patiënten per jaar
3 jaar is de gemiddelde levensverwachting
0 patiënten overlijden jaarlijks in Nederland

Verhaal van een patiënt

Geert Jongeneel geeft een inkijkje in zijn leven, nadat hij getroffen werd door de diagnose ALS.

Voorbeeldprojecten die wij steunen

Stichting ALS Nederland steunt onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook financieren we projecten die de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten verbeteren.

TRICALS

TRICALS is een Europees samenwerkingsproject, waarin toponderzoekscentra, patiëntenorganisaties en fondsenwerkers uit 15 landen één gezamenlijk doel hebben: binnen 5 jaar een behandeling vinden voor ALS, PSMA en PLS. Deze internationale samenwerking heeft veel voordelen: meer patiënten sneller in een trial, meer data op één centrale plek en sneller duidelijkheid of het potentiële medicijn werkt.

Luka & The Lights

Luka is een robotje die (groot)ouders, artsen en leerkrachten helpt om ALS uit te leggen aan kinderen. Door Luka kunnen kinderen zelf ook ALS uitleggen aan hun vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten. Momenteel wordt geld ingezameld om een korte animatiefilm te realiseren. Hiermee geeft Luka een gezicht aan ALS en zorgt voor meer bekendheid voor deze ziekte.

Word onze sponsor

Dankzij jullie steun zijn we in staat om mensen die getroffen zijn door de dodelijke zenuw/spierziekte ALS een beter leven te geven. Ook hebben we de hoop dat met structurele steun een behandeling voor ALS gevonden kan worden. Worden jullie onderdeel van deze baanbrekende gebeurtenis? Word onze partner en draag bij aan een wereld zonder ALS. 

Vereiste documenten