16 april 2015

Video on demand: You’re Not You

Video on demand42884_YOU'RE NOT YOU_VOD(ACTIE)

Vanaf vandaag is de film You’re not You beschikbaar op video on demand. Bestel de film bij Ziggo of Pathé Thuis en kijk de film vanuit je luie stoel. Op deze manier doneer je ook nog eens direct € 1,- aan Stichting ALS Nederland.

Het perfecte luxe-leventje van Kate (Hilary Swank) stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneeslijke spierziekte.
Samen met haar man Evan (Josh Duhamel) gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec (Emmy Rossum). Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven.

Doneren

Wat is ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment rond de 1500 patiënten: elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij.  Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1500 patiënten dan ook nog niet.  Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid laag zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Steun wetenschappelijk onderzoek

Film verloop

In de film You’re not You wordt het ziekte verloop van ALS op een ontroerende wijze in beeld gebracht. De aangrijpende film laat de achteruitgang bij ALS zien.

[showhide type=post more_text=”Pas op spoiler” less_text=”Spoiler sluiten”]


De manier van overlijden is echter niet representatief, aangezien ALS-patiënten vrijwel nooit stikken. Ruim 90% van de patiënten overlijdt rustig. De oorzaak van overlijden is meestal een langzaam dalend bewustzijn door verslechterde ademhaling die wordt veroorzaakt door zwakte van de ademhalingsspieren.

Meer informatie …[/showhide]