Artists Against ALS

Wereld ALS Dag 2024

21 juni

Wereld ALS Dag

Muziek verbindt! Daarom gingen we in aanloop naar Wereld ALS Dag opnieuw het land in met onze Artists Against ALS. Edsilia Rombley en OG3NE gaven een intiem huiskamerconcert voor mensen met een persoonlijk verhaal rondom ALS. Hiermee geven ze met hun muziek aandacht aan de gevolgen van de ziekte ALS. Bekijk de huiskameroptredens op deze pagina.

Optreden OG3NE

OG3NE gaf een emotioneel huiskameroptreden voor Natascha en haar familie en vrienden. Voor sommigen uit de hechte familie- en vriendengroep was het de laatste keer dat ze bij Natascha waren. Natascha is kort na het huiskamerconcert op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ALS. In de strijd tegen ALS hebben we geen tijd te verliezen. OG3NE zong daarom het nummer 'Always' in het thema 'Tijd'.

Optreden Edsilia

Edsilia Rombley gaf een indrukwekkend huiskameroptreden voor Caro en haar familie en vrienden. Caro is 61 jaar en heeft de diagnose ALS. Het nummer 'De liefde van je vrienden' heeft een speciaal plekje in haar hart. Het stond al een tijd op de lijst met muzieknummers voor haar afscheid: "Hoe mooi is het om dit nummer dan nog samen met vrienden en familie te horen." Daarom zong Edsilia tijdens het optreden dit nummer voor haar.

Onze Artists Against ALS van 2024

Edsilia Rombley

Edsilia Rombley is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow. In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival. En met succes! Met haar single ‘Hemel en Aarde’ behaalt ze de vierde plaats en heeft daarmee de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. Als een van de Ladies of Soul stond zij al 15 keer in een uitverkocht Ziggo Dome.
Amsterdam en omgeving In de week van Wereld ALS Dag (21 juni) 16:00 uur

OG3NE

OG3NE is de Nederlandse vocalgroup bestaande uit de zussen Lisa en de tweeling Amy en Shelley die geroemd wordt om hun bijzondere harmonieuze vocale kwaliteiten. De naam OG3NE staat voor de bloedgroep O van hun moeder en de genen die de zussen aan elkaar verbinden. Door hun kwalitatieve en energieke optredens en concerten is OG3NE inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld en ligt de wereld letterlijk voor ze open.
Utrecht en omgeving In de week van Wereld ALS Dag (21 juni) 16:00 uur

Terugblik Artists Against ALS 2023

Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Deze eerste editie was een groot succes met namen als O’G3NE, Diggy Dex, de 3J’s en het Residentie Orkest.