Tijd voor ALS

De tijd is op

ALS is een dodelijke ziekte. Het gesprek hierover aangaan kan confronterend zijn maar is, volgens ALS-patiënt Rob van Horssen, onvermijdelijk. En ook nodig. Wat zijn je wensen en hoe maak je dit bespreekbaar met jouw naasten? In een prachtig interview vertelt Rob over zijn kijk op het eindige leven en hoe hij hiermee omgaat. Om ervoor te zorgen dat ALS in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is, haalt Stichting ALS Nederland zoveel mogelijk geld op voor wetenschappelijk onderzoek. Maar wat is nu de status van dit onderzoek? Hierover komt Leonard van den Berg, hoofd van het ALS Centrum, aan het woord.

Meer informatie

Verschillende organisaties in Nederland bieden informatie aan over de laatste levensfase en hoe hiermee om te gaan. De ALS patiëntenvereniging, expertisecentrum ALS Centrum Nederland en Stichting ALS Nederland. Hieronder vind je directe links naar interessante informatie op de website van de betreffende organisaties.

De diagnose ALS, PSMA of PLS?

Heb jij (iemand in jouw omgeving met) de diagnose ALS, PSMA of PLS. Meld je aan als patiënt of als registreer je als naaste. Zou je graag eens van gedachten wisselen over de laatste fase van ALS of heb je behoefte aan een luisterend oor? Ons Team Patientencontact staat voor je klaar.