Als je geconfronteerd wordt met de ongeneeslijke ziektes ALS, PSMA of PLS, komt er veel op je af. Team Patiëntencontact helpt je graag op weg met kennis en ervaring, maar we bieden je ook een luisterend oor als dat nodig is.

Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we er voor jou als je met vragen zit, telefonisch op 088-6660333 of per e-mail. De medewerkers van ons team hebben een achtergrond in de zorg of als ‘ervaringsdeskundige’ en begrijpen waar je mee te maken hebt. Zo kunnen we goed meedenken in oplossingen en mogelijkheden. Kunnen wij je vragen niet zelf beantwoorden, dan verwijzen we je naar de persoon of instantie die dat wel kan.

Met ons magazine en de (patiënten) nieuwsbrief informeren we je over onderzoek, zorg, hulpmiddelen, evenementen en acties en delen we persoonlijke verhalen. Ook bezoeken wij patiënten thuis. Door dit directe contact kunnen wij ook helpen bij persoonlijke vragen. Bij acties en evenementen die voor en door ons worden georganiseerd betrekken wij graag patiënten en hun naasten.

Aanmelden als patiënt

Als je je aanmeldt als patiënt ontvang je:

  • Ons relatiemagazine ALSNU
  • De digitale patiënten nieuwsbrief
  • Een uitnodiging voor de jaarlijkse ALS Familiedag

Aanmelden als patiënt

Waarom doen we dit

De doelstelling van Stichting ALS Nederland is het werven van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziektes ALS, PSMA en PLS. Maar zolang er nog geen behandeling mogelijk is, financieren wij ook projecten die een betere kwaliteit van leven en zorg voor patiënten opleveren. Ons team Patiëntencontact zet zich in om patiënten op weg te helpen met informatie en ondersteuning en organiseert evenementen als de jaarlijkse ALS Familiedag.