Wij zijn een kleine stichting die zich dag in dag uit inzet om onze ultieme droom te realiseren: een wereld zonder ALS, PSMA en PLS.

Stichting ALS Nederland heeft 15 medewerkers, een Raad van Toezicht, een Comité van Aanbeveling, een Wetenschappelijke Adviesraad en een groep betrokken ambassadeurs die zich inzetten voor de strijd tegen ALS.

Team

Wij hebben een klein maar enthousiast team waarmee wij ons inzetten voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Zowel tijdens kantooruren als daarbuiten want we nemen zelf (ook) graag deel aan fondsenwervende evenementen!

Raad van Toezicht

Onze Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van ons bestuur en op de algemene gang van zaken bij Stichting ALS Nederland. Ze ontvangen geen bezoldiging en geen onkostenvergoeding.

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten hun bekendheid in voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Zowel door onze acties en evenementen te promoten als door zelf mee te doen aan deze acties en evenementen.

  • Ons Comité van Aanbeveling bestaat uit vooraanstaande personen uit de politiek, sport, entertainment en het bedrijfsleven die met hun inzet en betrokkenheid de strijd tegen ALS steunen.
  • Onze Wetenschappelijke Adviesraad adviseert (niet bindend) in zaken die betrekking hebben op het financieren van onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS en het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten.