Zorgen voor iemand in je directe omgeving met een ongeneeslijke ziekte en een progressief verloop, is niet makkelijk. Mantelzorgers hebben het dus vaak zwaar. Het is daarom goed te weten dat je er niet alleen voor staat. Wij helpen je graag op weg met informatie en tips.

Twijfel ook niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag of verwijzen je door naar de juiste persoon of instantie.

Project Mantelzorgers

Het project Mantelzorgers (Informal caregivers) vanuit het ALS Centrum richt zich op het vinden van de beste manier voor het ondersteunen van mantelzorgers. Het project is mogelijk dankzij financiering van Stichting ALS Nederland. In dit project is een speciale ALS naasten app ontwikkeld die steun en informatie geeft.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is een landelijke vereniging met als doel iedereen te helpen een ander te helpen. Je kunt hier terecht voor informatie, advies en een luisterend oor. Als je als mantelzorger vragen hebt over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, geldzaken, ondersteuning of de combinatie werk en mantelzorg, kijk dan op de website van MantelzorgNL.

De mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar helpt mantelzorgers met alle regeltaken rond de zorg en neemt als het nodig is ook (tijdelijk) taken over. Het kan ook gaan om de vraag hoe je mantelzorg combineert met werk of andere verplichtingen. En houd je genoeg tijd over voor sociale contacten en de nodige ontspanning? Je vindt een mantelzorgmakelaar bij jou in de buurt via de website van de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars.

Handen-in-Huis

De Stichting Mantelzorgvervanging Nederland ‘Handen-in-huis’ kan ingeschakeld worden voor tijdelijke vervanging van de mantelzorg, zodat de mantelzorger er even tussenuit kan. In een telefonisch gesprek en een aanvullend huisbezoek wordt bekeken hoe de zorg er uitziet en of de zorg overgenomen kan worden door een vrijwilliger.