Stichting ALS op de weg heeft als doel om mensen met de ziekte ALS, PSMA en PLS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij.

Om dit te kunnen doen, zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV. ALS op de weg voorziet voornamelijk in mobiliteitshulpmiddelen, maar ook andere hulpmiddelen die de kwaliteit van leven verhogen. Zoals sta-op stoelen, i-Pads of koppelbedden.

Deze hulpmiddelen stellen zij ook beschikbaar ter overbrugging van een aangevraagd hulpmiddel via een andere organisatie of gemeente. Tot slot stimuleren zij hergebruik van hulpmiddelen door schenkingen en kun je bij hen terecht voor advies of een luisterend oor.

ALS op de weg 10 jaar

Stichting ALS op de weg bestond in 2020 jaar 10 jaar. Lees het leuke artikel dat oprichtster Bianca Weller hierover schreef (p. 26).

Ondersteuning huidige patiënten en hun naasten

Stichting ALS op de weg helpt mensen met ALS, PSMA en PLS nu. Kwaliteit van leven voor mensen met deze ziekte is belangrijk voor het gezin, familie en vrienden. Bekijk onderstaande video om een beter beeld te krijgen van hun werkzaamheden.

Meer weten?

Meer weten over ALS op de weg of benieuwd naar gebruikerservaringen van de hulpmiddelen? Bezoek de website van de stichting.

Website ALS op de weg