Een wereld zonder ALS, PSMA en PLS. Dat is onze droom. Een droom die wij delen met onze samenwerkingspartners. Wij geloven dat als we onze krachten bundelen genezing van ALS, PSMA en PLS mogelijk is.

Samen met de ALS patiëntenvereniging en het expertisecentrum ALS Centrum vormen wij een samenwerkingsdriehoek: de ALS community. Onze gezamenlijke missie is het vinden van de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS.

ALS patiëntenvereniging

De ALS patiëntenvereniging is een vereniging van, voor en door mensen met ALS, PSMA of PLS, hun naasten en nabestaanden.

ALS Centrum Nederland

ALS Centrum Nederland is hét expertisecentrum op het gebied van ALS, PSMA en PLS gevestigd in het UMC Utrecht.

Naast de ALS Community, werken wij veel samen met Stichting ALS op de weg.

Stichting ALS op de weg

Stichting ALS op de weg ondersteunt mensen met de ziekten ALS, PSMA en PLS in het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij.

Samenwerkingspartners op het gebied van spierziekten in het algemeen
 • Spierziekten Nederland
  Spierziekten Nederland is een patiëntenvereniging waarbij je je kunt aansluiten als lid of als abonnee. Zij geven voorlichting, organiseren bijeenkomsten en lezingen en werken aan de verbetering van de zorg.
 • Prinses Beatrix Spierfonds
  Het Prinses Beatrix Spierfonds maakt zich sterk voor de genezing van spierziekten. Dit doen zij door wetenschappelijk onderzoek te financieren waarmee medicijnen kunnen worden ontwikkeld.
 • Samenwerkende Spierfondsen
  De Samenwerkende Spierfondsen is een samenwerkingsverband tussen vijf spierfondsen in Nederland: het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, Stichting ALS Nederland, Duchenne Parent Project en de FSHD Stichting.
 • Samenwerkende Gezondheidsfondsen
  De Vereniging Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) bestaat uit 19 gezondheidsfondsen die werken aan het voorkomen, genezen en behandelen van ziekten.
 • Spierziekten Centrum Nederland
  Spierziekten Centrum Nederland verenigt de centra voor neuromusculaire ziekten en biedt een platform voor experimentele en klinische onderzoeksgroepen in de universitair medische ziekenhuizen.
Internationale samenwerking essentieel

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Meer fondsen werven en internationale samenwerking verder stimuleren, zie ik als mijn belangrijkste opdracht.” Lees meer over de internationale samenwerking waar Limore aan refereert.