Over ALS

Eén van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel

Vecht mee tegen ALS en doneer

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Wist je dat?

Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.

Wetenschappelijk Onderzoek

In de afgelopen jaren is er dankzij giften van particulieren en bedrijven al veel onderzoek gedaan. Aansluitend op onze missie en doelstellingen worden onderzoeken gefinancierd die betrekking hebben op het vinden van de oorzaken van ALS, alsmede onderzoeken die leiden tot een mogelijke behandeling.

Doelstellingen

Op dit moment overleeft geen enkele patiënt na de diagnose. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat investeringen in wetenschappelijk onderzoek niet interessant zijn voor farmaceutische bedrijven of de overheid. De Stichting ALS Nederland is de belangrijkste financier van dit onderzoek in Nederland.

De noodzaak tot intensiever wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS moet alle prioriteit krijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat met focus en samenwerking er betere oplossingen kunnen komen voor patiënten nu en in de toekomst.

Ga door met onze strijd, doneer!

Ga door met de strijd die wij niet langer kunnen voeren!