Wil jij ALS bespreekbaar maken in het klaslokaalBijvoorbeeld omdat een leerling de ziekte van dichtbij meemaakt of omdat je als school in actie komt voor Stichting ALS Nederland? Dan bieden we gastlessen over ALS aan! 

Gastles over ALS

Onze bevlogen gastlesvrijwilligers staan door heel Nederland klaar om interactieve en professionele gastlessen te geven over wat de ziekte ALS is en wat de gevolgen van de ziekte zijn. Ook gaan de leerlingen samen aan de slag met het bedenken van een actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. 

Vraag een gastles aan

Wat bieden we?
  • Een volledig lespakket dat ontwikkeld is door een educatief bureau en aansluit op kerndoelen van het onderwijs.
  • Een enthousiaste en speciaal getrainde gastdocent komt naar jouw school / opleiding om de les te verzorgen.
  • De les is passend gemaakt voor alle onderwijsvormen: basisschool vanaf groep 5, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteit.
  • De les is interactief met behulp van een quiz, testjes en video’s.
  • Toolkits, materialen en persoonlijke begeleiding vanuit Stichting ALS Nederland om jullie scholenactie tot een succes te maken.

Lees meer

Pavlin (10 jaar)
kreeg een gastles over ALS
Ik vond de quiz erg leuk en super leerzaam. Ik heb echt goed geluisterd. Dit maak je niet veel mee.

Lesmateriaal per niveau

Basisonderwijs

De gastlessen zijn gemaakt voor leerlingen vanaf groep 5. Voor jongere kinderen geven we tips in de handleiding en bieden we een voorleesboek aan.

Voortgezet Onderwijs

Voor voortgezet onderwijs zijn er gastlessen voor de onderbouw en de bovenbouw.

Mbo

De gastlessen zijn voor alle jaren, waarbij er een verdiepende les beschikbaar is voor zorgopleidingen. De les is geschikt voor werkgroepen tot maximaal 30 personen.

Hbo en Universiteit

De gastlessen zijn voor alle opleidingen, waarbij er een verdiepende les beschikbaar is voor zorgopleidingen. De les is geschikt voor werkgroepen tot maximaal 30 personen.

Kom in actie

Als jouw school een actie start, kan je gebruikmaken van ons actieplatform. Maak in een paar simpele stappen een online actiepagina op alsacties.nl, zodat je de scholenactie gemakkelijk kunt promoten.

Uitgelicht: IKC Marang

Basisschool IKC Marang kwam tijdens 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland. Zo sloten de juffen en meesters zich een nachtje op in de school in ruil voor sponsorgeld en organiseerden ze met de kinderen een kerstmarkt.

ALS Actiehulp

Je kunt op talloze manieren in actie komen met jouw school. In de ALS Actiehulp vind je met filters de actie die bij jou past. Neem een kijkje en doe inspiratie op!

Contact

Heb jij hulp nodig met het opzetten van jouw scholenactie of wil je graag met een collega van ons in contact komen? Joyce van Team Acties & Events helpt je graag!