ALS is een dodelijke ziekte waarvoor nog geen oplossing is. Er is veel geld nodig voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. We hebben geen tijd te verliezen. Daarom hebben we jouw hulp nodig.

Wij kunnen het niet zonder jou!

Er zijn heel veel manieren waarop jij kunt bijdragen. Kijk wat er bij jou past, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt natuurlijk geld overmaken; eenmalig of structureel via een machtiging of overeenkomst.

Doneer direct

Maar je kunt ook geld inzamelen door een actie te starten en mensen uit je omgeving te motiveren om te doneren. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Start zelf een actie

Wil jij geld inzamelen voor ALS? Een fondsenwervende actie organiseren is makkelijker dan je denkt. Je kunt gebruik maken van ons actieplatform met betaalmodule. Zo kunnen je vrienden makkelijk een donatie doen.

Houd een collecte

Een (online) collecte is ideaal bij een feestje of een receptie. Zodat je in plaats van cadeaus geld kunt vragen voor onderzoek naar ALS. Maak een online collectebus aan of bestel een collectebus via onze webshop.

Deelnemen evenement

Sluit je aan bij één van de sportieve landelijke events. Fiets een berg op, loop een marathon, zwem door de grachten of maak een lange wandeling: lever een prestatie en laat je daarvoor sponsoren door vrienden en familie.

Belastingvrij schenken

Vanwege onze ANBI-status is je schenking aan Stichting ALS Nederland aftrekbaar bij je belastingaangifte. Wanneer je je schenking vastlegt in een periodieke overeenkomst, is je schenking zelfs volledig aftrekbaar.

Nalaten aan ALS

Een mooie gedachte: bijdragen aan een toekomst zonder ALS, ook als je er niet meer bent. Door onze ANBI-status betalen wij geen erfbelasting. Je nalatenschap wordt voor 100% besteed aan een oplossing van deze dodelijke ziekte.

 Of kom op een van deze manieren in actie:
Kom in actie met je bedrijf
Schrijf je in als vrijwilliger
Kom met je school in actie
> Doe mee met de inzamelingsactie voor cartridges en mobieltjes
> Eyes Bucket Challenge
> Houd een Facebook inzamelingsactie
> Koop een lot van Care a Lot
Koop een lot via de Vriendenloterij
Houd een uitvaartcollecte
Gebruik de Givt app tijdens de collecte in de kerk of aan de deur

Direct doneren? SMS ALS naar 4004 en doneer snel!

Daarom is het zo belangrijk!

Lees de interviews met patiënten, naasten, nabestaanden en onderzoekers waarin zij uitleggen waarom het zo belangrijk is om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS, PSMA en PLS. We hebben geen tijd te verliezen.

Waar besteden we je geld aan?

Stichting ALS Nederland besteedt het opgehaalde geld op verschillende manieren. Benieuwd hoe we dit doen?

  • Als ANBI instelling vinden we transparantie erg belangrijk. Lees op deze pagina meer over onze missie, visie en doelstellingen.
  • Op de pagina lopende onderzoeksprojecten kun je de lopende onderzoeksprojecten inzien. Je krijgt op deze pagina ook inzicht in de looptijd en de begroting van de verschillende projecten.
  • Op de pagina jaarverslagen zijn de jaarverslagen vanaf 2006 terug te lezen. Hierin wordt uitgebreid verteld wat er met de opbrengsten uit de fondsenwervende acties en donaties is gebeurd.
  • Op de pagina persberichten is een overzicht te vinden van persberichten.

Doneer direct

Voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Geen tijd te verliezen.