In 2014 lanceerden wij onze tweede campagne ‘Ga door met mijn strijd’. Het doel van deze campagne was meer fondsen werven voor onderzoek naar ALS.

Deelnemers campagne

Aan deze campagne werkten zeven ALS-patiënten mee: Jan Kramer, Petra van Alphen, Gerrit Groeneveld, Margriet Slijkerman, Ineke Vernooij, Cees Campfens en Oscar Wagner. Ze vertelden wie ze waren en riepen mensen op om door te gaan met hun strijd tegen ALS.

Het verschil met de eerste campagne was dat de ALS-patienten die deelnamen nog leefden. De campagne uitingen werden echter pas gepubliceerd toen de patienten overleden waren. Zij vertelden wat de ziekte ALS voor hen betekende, wat hen motiveerde om aan de campagne mee te doen en hoe anderen bij konden dragen aan de strijd tegen ALS. De oproep was gericht op het deelnemen aan evenementen als de Amsterdam City Swim en de Tour du ALS en op doneren aan onderzoek naar ALS.

Voorbeelden campagnemateriaal

Gerrit Groeneveld - Ga door met mijn strijd Ineke Vernooij - Ga door met mijn strijd Margriet Slijkerman - Ga door met mijn strijd

Campagnevideo’s

 

Noodzaak vervolg ‘Inmiddels ben ik overleden’

Hoewel het aantal donaties na de eerste campagne flink was toegenomen en er hard gewerkt werd om een oorzaak en behandeling te vinden, was ALS nog niet ‘van de kaart’. Met de lancering van de tweede campagne hoopten wij de strijd van de inmiddels overleden ALS-patiënten voort te zetten door nog meer geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek.