Onderzoek naar de ziekten ALS, PSMA en PLS is noodzakelijk om een oplossing te vinden. Zonder deelname van patiënten, kan dit onderzoek niet plaatsvinden. Daarom vinden wij het belangrijk jullie te attenderen op de diverse mogelijkheden.

Elke patiënt kan een bijdrage leveren op zijn of haar manier, die het mogelijk maakt nieuwe en effectievere behandelingen te vinden voor deze ziekten. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de mogelijkheden. Vragen? Stuur een e-mail naar patientencontact@als.nl of neem contact op met de betreffende organisatie.

TRICALS

TRICALS, het grootste onderzoeksinitiatief in Europa, wil klinische studies toegankelijk maken voor iedereen met ALS, PSMA en PLS – door hen en hun dierbaren de kans te geven om een zinvolle bijdrage te leveren om een wereld te realiseren zonder deze ziekten.

NMZ Biobank

De Biobank Neuromusculaire Ziekten (NMZ) is een grootschalige biobank, waarin gegevens van ALS-, PSMA- en PLS-patiënten en controlepersonen worden verzameld voor onderzoek naar deze ziekten en andere neuromusculaire aandoeningen.

Aanmelden bij ALS Centrum Nederland

Op de website van het ALS Centrum heb je ook de mogelijkheid vrijblijvend informatie aan te vragen over deelname aan lopende onderzoeken. Vul het daarvoor bestemde formulier in en ze nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier deelnemen onderzoek

Ervaringsverhaal

In een mooi interview vertelt Els Helmes, ALS-patiënt, over het belang van deelnemen aan onderzoek.

Els Helmes
ALS-patiënt
"Ik doe niet mee voor mezelf, maar voor mijn kinderen en kleinkinderen. Tegen de tijd dat zij groot zijn, moet er een behandeling zijn. Dat wens ik natuurlijk voor iedereen die de diagnose krijgt."
Samen realiseren we een wereld zonder ALS

Deelname van patiënten aan onderzoeken is noodzakelijk voor het vinden van een oplossing. Geld om die onderzoeken te financieren ook. Draag bij aan een wereld zonder deze dodelijke ziekte.

Doneer direct

Voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Geen tijd te verliezen.