Eén van onze doelen is het vergroten van de naamsbekendheid van de ziekte ALS. Om meer fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar deze dodelijke ziekte maar ook om meer steun en begrip voor patiënten en hun naasten te creëren.

In ruim 10 jaar tijd, hebben we vier campagnes ontwikkeld met een eenduidige uitstraling. In de campagnes ‘Ik ben inmiddels overleden’ en ‘Ga door met mijn strijd’ stonden overleden ALS-patiënten centraal, in de derde campagne ‘Geen tijd te verliezen’ stonden nabestaanden van ALS-patiënten centraal en in de vierde en meest recente campagne ‘De onvermijdelijke aftakeling’ staan nog levende ALS-patiënten centraal.

De onvermijdelijke aftakeling

Voor de campagne 'De onvermijdelijke aftakeling' (2024) zijn 4 mensen met ALS gefotografeerd en gefilmd. Middels deze foto's en video's roepen ze op te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Zij zijn niet meer te redden maar financiële steun geeft toekomstige patienten wél een kans.

Geen tijd te verliezen

Voor de campagne 'Geen tijd te verliezen' (2021) zijn 7 nabestaanden van ALS-patiënten gefotografeerd en gefilmd. Middels deze foto's en video's roepen zij mensen op te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondanks dat het voor hun dierbaren te laat is. Meer lezen?

Ga door met mijn strijd

Voor de campagne 'Ga door met mijn strijd' (2014) zijn 7 ALS-patiënten gefotografeerd en gefilmd. Middels deze foto's en video's riepen zij mensen op te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondanks dat het voor hen te laat was. Meer lezen?

Ik ben inmiddels overleden

Voor de campagne 'Ik ben inmiddels overleden' (2011) zijn 9 ALS-patiënten gefotografeerd en gefilmd. Middels deze foto's en video's riepen zij mensen op te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondanks dat het voor hen te laat was. Meer lezen?

Ice Bucket Challenge

Na de spraakmakende campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ uit 2011 werd ALS in 2014 voorgoed op de kaart gezet door de de Ice Bucket Challenge ALS.

Doneer direct

Voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Geen tijd te verliezen.