Door onze ANBI-status als goed doel is je donatie aftrekbaar bij je belastingaangifte. En wanneer je een periodieke schenking vastlegt via een overeenkomst, is je gift zelfs volledig aftrekbaar. Dat is mooi meegenomen!

Zo werkt belastingvrij schenken via een schenkingsovereenkomst
  1. Leg je periodieke schenking schriftelijk vast in een online overeenkomst.*
  2. Bepaal zelf hoeveel je geeft. Je kunt in termijnen betalen.
  3. De gift is elk jaar hetzelfde bedrag.
  4. De overeenkomst geldt voor 5 jaar (of langer).
  5. De jaarlijkse gift moet voor 1 januari op de rekening van het goede doel zijn bijgeschreven.

* Houd er rekening mee dat (gewone) giften die je eerder in een jaar hebt gedaan, niet meetellen bij de overeenkomst en je belastingvoordeel. De Belastingdienst hanteert de datum van afsluiten van de schenkingsovereenkomst. 

Vul de schenkingsovereenkomst in 

Wist je dat?

Veel mensen kiezen ervoor om het belastingvoordeel op te nemen in de schenking. Zo betaalt de belastingdienst mee aan jouw gift voor onderzoek naar ALS. Lees hieronder meer over hoe dit werkt.

Doneer meer, betaal minder

Met onze rekentool kan je heel makkelijk uitrekenen wat jouw bruto schenking kan zijn bij een donatiebedrag naar keuze. Zo zie je wat je dankzij jouw belastingvoordeel kunt doneren. Zie ook het rekenvoorbeeld.

Wilbert Seuren
Periodiek schenker
"Ik vind het belangrijk dat er zoveel mogelijk onderzoek gedaan wordt naar een oplossing voor ALS. Daar denk ik volgend jaar echt niet anders over. Daarom heb ik mijn bijdrage vastgelegd in een periodieke schenking. Want meer onderzoek is keihard nodig."
Kies je voor belastingvrij schenken? 

Vul de online overeenkomst in en teken deze digitaal. Na het invullen ontvang je een automatische bevestiging en een bevestigingsmail met meer informatie. Let op: nadat je de online overeenkomst hebt afgerond, kan je geen wijzigingen meer doorvoeren.

Wil je de schenkingsovereenkomst liever liever downloaden als formulier en via de post of mail regelen? Lees op de pagina ‘schenkingsovereenkomst indienen per post‘ hoe dit kan.

Online schenkingsovereenkomst

Bankrekeningnummer
IBAN: NL50 INGB 0000 100000
SWIFT/BIC code: INGBNL2A

Bij een overboeking op onze ING rekening krijgen wij geen contact- of adresgegevens door. Stel je een reactie op je donatie of betaling op prijs? Vermeld dan je contactgegevens in het opmerkingenveld of stuur een apart mailtje naar [email protected].

Méér langdurig onderzoek

We lossen ALS alleen op met méér langdurig onderzoek. Daarom zijn periodieke giften zo belangrijk om meerjarig onderzoek te kunnen financieren erg belangrijk. Steun jij dit?

Magazine Schenken en Nalaten

In ons gratis magazine Schenken en Nalaten hebben we alle belangrijk informatie over periodiek schenken en nalaten op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over schenken aan een goed doel, zoals hoe het werkt met zakelijke en niet-zakelijke giften.