Maak kennis met onze ALS-ambassadeurs! Wij zijn trots op het feit dat zij zich inzetten om onze gezamenlijke droom te realiseren: een wereld zonder ALS.

Thomas Acda

Thomas Acda is sinds 2019 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties en evenementen zoals Tour du ALS, de Beer Geeks en Wereld ALS Dag.

Candy Dulfer

Candy Dulfer is sinds 2015 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties en evenementen zoals de ALS Lenteloop en Wereld ALS Dag.

Loek Peters

Loek Peters is sinds 2017 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties en evenementen zoals Tour du ALS en de statiegeldactie(s) voor ALS.

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom is sinds 2014 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse evenementen en initiatieven zoals Wereld ALS Dag en het ALS-robotje Luka & The Lights.

OG3NE

OG3NE is sinds 2015 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties en evenementen zoals de Online Quizshow en Wereld ALS Dag.

Joost Kooistra

Joost Kooistra is sinds 2019 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties zoals A Local Swim Schagen, A Local Step Schagen en meer.

Koen Verweij

Koen Verweij is sinds 2019 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties zoals de Ice Bucket Challenge.

Meindert van Buuren

Meindert van Buuren is sinds 2017 ambassadeur van Stichting ALS Nederland en zet zich in voor (het promoten van) diverse acties en evenementen zoals de Ice Bucket Challenge en de Amsterdam City Swim.

 

Eventambassadeurs en influencers

Naast onze vaste ambassadeurs zijn er ook vele anderen die hun bekendheid en naam inzetten als eventambassadeur of influencer: Diggy Dex, Jan Joost van Gangelen, Jeroen van den Boom, Kaj van der Voort, Laura Ponticorvo, Lotte van Leeuwen, Rene & Natasja Froger.

René Froger

Zanger René Froger steunt de strijd tegen ALS al meerdere jaren met deelname aan o.a. de Amsterdam City Swim en Tour du ALS. Hij schreef samen met Thomas Acda het ALS-lijflied ‘Vier het Leven’. In 2022 fietste hij voor de 2e keer naar de top van de Mont Ventoux.

Natasja Froger

Sinds 2021 is presentatrice Natasja Froger ambassadeur van Tour du ALS. Ze is bevriend met ALS-patiënte Monique van Hoorn en beklimt samen met haar de Mont Ventoux. In juni 2022 presenteerde ze de online uitzending Tijd voor ALS.

Jan Joost van Gangelen

Jan Joost van Gangelen is presentator van diverse sportprogramma’s en sinds april 2019 ambassadeur van Amsterdam City Swim: hij is al 5 keer in de Amsterdamse grachten gesprongen en is daarnaast nauw betrokken bij de organisatie.

Wil jij net als onze ambassadeurs ook op jouw eigen manier bijdragen aan de strijd tegen ALS?

Kijk hier wat jij kunt doen