Lesmateriaal Basisscholen

Welkom op de pagina met materialen voor het Basisonderwijs. Hier vind je alle informatie en tools die je nodig hebt voor een les over de ziekte ALS, PSMA en PLS. Download het lesmateriaal, handleiding, het spiekbriefje of materialen voor het opstarten van een actie.

Presentatie

Deze slideshow is voor de gastles en is te openen via een smartboard of laptop.

Handleiding

Deze handleiding bevat instructies en ondersteunende materialen voor een gastles (door vrijwilliger) en vervolgles over 3FM Serious Request en de ziekte ALS. Ook staan er tips & tricks in voor leerkrachten van groep 1-4 om in de klas met het thema bezig te zijn.

Quiz

Kinderen testen op een interactieve manier hun kennis over 3FM Serious Request en ALS. De quiz is ook toegankelijk via de presentatie.

Spiekbriefje

Dit spiekbriefje geeft extra ondersteuning aan de slides. Ook staan hier aanvullende tips om de les vorm te geven. Print het spiekbriefje om deze tijdens de les bij de hand te hebben.

Brainstormposter

Met behulp van de poster gaan de kinderen aan de slag met het bedenken van eigen acties.

Video’s lesmateriaal

Tijdens de les kunnen verschillende video’s getoond worden. In de presentatie wordt naar deze video’s doorgelinkt. De video’s zijn daarnaast hieronder te vinden.

Reportage Klokhuis 'Mijn vader heeft ALS'

Video 3FM DJ Sophie

Video Tim & Niels

Actiematerialen

Naast alle beschikbare (online) materialen is het ook mogelijk om actiematerialen te bestellen in onze webshop.

Actiematerialen 3FM Serious Request