Elk jaar worden er door heel Nederland diverse evenementen georganiseerd om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Deelnemers aan deze evenementen laten zich sponsoren in de strijd tegen ALS en hopen op deze manier zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en hulpmiddelen voor patiënten. Wij zijn ontzettend blij met en dankbaar voor deze mooie initiatieven!

ALS Lenteloop

De ALS Lenteloop is een hardloop- en wandelevenement dat Bilthoven jaarlijks oranje kleurt. Onder het motto 'Samen lopen samen leven' trekken honderden deelnemers jaarlijks de wandelschoenen aan voor een stevige tocht door de stad.

A Local Swim Schagen

Stichting A Local Swim Schagen organiseert sinds 2016 A Local Swim, een laagdrempelig en recreatief zwemevenement. Jaarlijks starten honderden deelnemers hun zwemtocht in de haven van Schagen om geld op te halen voor ALS.

A Local Swim Ijsselstein

A Local Swim Ijsselstein is een recreatief en laagdrempelig zwemevenement in de Hollandse IJssel, georganiseerd door (oud)leden de Rondetafel IJsselstein.

A Local Swim Westland

Stichting ALS Westland organiseert vanaf 2009 diverse evenementen in de strijd tegen ALS waaronder A Local Swim Westland. Een recreatief en laagdrempelig zwemevenement dat jaarlijks honderden deelnemers trekt.

Amsterdam City Swim

De Amsterdam City Swim is een jaarlijks terugkerend zwemevenement in de hoofdstad van Nederland. Sinds 2011 springen duizenden mensen de Amsterdamse Grachten in voor de strijd tegen ALS. Let's make waves!

Giro di Muscoli

De Giro di Muscoli is een fietsevenement voor en door vrienden, gestart door ALS-patiënt Gerben Gravendeel en goede vriend Colin Fisher. Jaarlijks laten honderden fietsers zich sponsoren in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Glazenhuis Gramsbergen

Het Glazenhuis Gramsbergen is een 95 uur durende radio-uitzending die jaarlijks plaatsvindt in december. Bekende inwoners van Gramsbergen gaan de uitdaging aan gedurende die 95 uur geen vast voedsel te eten terwijl zij radio maken.

Holland4ALS

Holland4ALS is een multisportevenement in estafettevorm. In slechts 24 uur leggen de deelnemers maar liefst 330 km af, van Groningen naar Soest. Wandelend, fietsend, kanoënd of zwemmend.

Tour du Mestreech

De Tour du Mestreech is een exclusieve rally voor klassieke automobielen en moderne sportwagens. Het evenement vindt jaarlijks plaats op de eerste of tweede zaterdag van september en trekt altijd veel bekijks.

Vathorstrun

De Vathorstrun is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement waarbij saamhorigheid centraal staat. Al een aantal jaar op rij zijn wij met Stichting ALS Nederland het goede doel van dit sportieve familie-evenement.