Tijd voor ALS

Tijd voor ALS

De uitzending Tijd voor ALS wordt gepresenteerd door Natasja Froger en gaat in op alles waar je mee te maken krijgt na de diagnose ALS, PSMA of PLS, of als iemand in je nabije omgeving daar mee te maken heeft.

Aan de hand van interviews, inzicht in wetenschappelijke ontwikkelingen en gesprekken met onderzoekers, patiënten, naasten, verzorgers, initiatiefnemers en familieleden komen verschillende onderwerpen en fases voorbij. 

Meer informatie

Verschillende organisaties in Nederland zetten zich in voor mensen met de diagnose ALS, PSMA of PLS, bijvoorbeeld patiëntenverenigingen ALS Patients Connected en Spierziekten Nederland, expertisecentrum ALS Centrum Nederland, Stichting ALS op de weg en wijzelf. Hieronder vind je meer informatie vanuit deze organisaties.

Meer over ALS

Hieronder vind je meer informatie over ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS.

> Wat is ALS
> Diagnose 
> Symptomen
> Behandeling
> Deelnemen onderzoek

Zorg

Hieronder vind je meer informatie over zorg voor patiënten en hun naasten.

> Zorg
> Hulpmiddelen
> ALS-Behandelteams
> Wet- en regelgeving
> Palliatieve zorg

In actie komen

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende manieren om in actie te komen voor ALS, PSMA en PLS.

> Een actie starten
> Deelnemen evenement
> Direct doneren
> Alle mogelijkhede

Mede mogelijk gemaakt door

Bij de productie van de uitzending Tijd voor ALS werkt Stichting ALS Nederland nauw samen met patiëntenvereniging ALS Patients Connected en ALS Centrum Nederland.

Productie: Walvis & Mosmans
Camera: Jorieke de Vet
Studio opname: NFGD Audiovisual
Muziek: Yellofox

Met dank aan (in volgorde van verschijning): Natasja Froger, Joey Teekamp, Leonard van den Berg, Vincent de Witte,  Melanie Roeleveld, Esther Kruitwagen, Vincent Cornelissen, Bianca Weller, Geert Jongeneel, Olaf Koelewijn, Angelique van der Lit, Jonna Parren-Kramer, Julius Thijssens, Dragan Thijssens, Rob van Horssen, Lobke, Toine en Lonneke Alebeek, Christa Verkleij, Gorrit-Jan Blonk, Antoinette Kalkman, Edward Zeevat, Sam Vreugdenhil.