Ik ben niet meer te redden

Geef toekomstige patiënten wél een kans

Wat is ALS

Anneloes is inmiddels overleden aan de gevolgen van ALS. Bij haar was een genafwijking de oorzaak. Haar zoon heeft die ook. De kans is groot dat ook hij ALS krijgt. 

ALS is meedogenloos. Bij de zenuw-/spierziekte vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen overlijden mensen gemiddeld binnen drie tot vijf jaar. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. Wat daarvoor nodig is, is veel meer geld om onderzoek op te schalen. Geef toekomstige patiënten wél een kans. Geen tijd te verliezen.

Doneer nu

Meer weten

Waarom nú doneren

Making off: 'De onvermijdelijke aftakeling'

Onderzoek en kwaliteit van leven

Jouw donatie gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarnaast gaat er geld naar (onderzoeks-)projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met ALS  en hun naasten.

Doorbraak groter dan ooit

De ziekte ALS kan dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen in het laboratorium worden nagebootst. Medicijnen kunnen zo op grotere schaal worden getest. Het is een betrouwbaardere en snellere manier om vast te stellen of deze medicijnen werken voor mensen met ALS. Zo is voor een heel specifieke vorm van ALS al een werkend medicijn gevonden. Dit toont aan dat het een behandelbare ziekte is en dat geeft hoop!

Draag bij aan de oplossing voor ALS

Met jouw donatie kunnen we de strijd tegen ALS voortzetten. Draag bij aan onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en ALS en projecten die de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen die leven met deze ziekten. Doneer direct. Geen tijd te verliezen.