Fans op de bres voor ALS! Nederlands grootste rockband, Golden Earring, heeft voortijdig moeten stoppen, want gitarist George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dus… geven de fans een afscheidsconcert voor de band.

Stel je voor, circa duizend (amateur)muzikanten spelen live een aantal Earring-songs op een monumentale locatie, in aanwezigheid van duizenden fans.* Doel is om een zo hoog mogelijke opbrengst voor onderzoek naar ALS op te halen. Een aantal muzikanten wordt in de aanloop naar het indrukwekkende concert gevolgd. Hun verhaal wordt, samen met het concert, verbeeld in een documentaire ‘De Earring & ik’.

* Dit idee is losjes gebaseerd op We are the thousand. Bekijk via deze link de trailer over deze documentaire.

Het initiatief

Het idee voor ‘De Earring & ik’ komt van journalist / documentairemaker Yaël Vinckx. Zij bedacht het plan na het zien van de documentaire We are the thousand. Het projectteam bestaat inmiddels uit regisseur Marcel de Vré, producers Jack Smale en Martin Cramer en fondsenwerver José de Korte.

De documentaire

‘De Earring & ik’ laat (een deel van) het concert zien en vertelt het levensverhaal van een vijftal (amateur)muzikanten, tevens Earring-fans, op weg naar het concert. Dat levensverhaal is altijd gerelateerd aan de Earring, door een song, een concert of een dierbare herinnering. Daarnaast laat de documentaire de verbindende kracht van muziek én de magie van het samen spelen zien. Er is speciale aandacht voor de ziekte ALS en er wordt uiteraard stilgestaan bij Kooymans en zijn ziekte. Er zijn inmiddels gesprekken met de publieke omroep gaande over uitzending, op of rond Kerstmis 2023.

Het concert

Het concert staat gepland in AHOY Rotterdam, op woensdag 18 oktober 2023. Hier hield de band haar laatste concert ooit, op 16 november 2019. De ca. duizend amateur-muzikanten vormen het hoofdprogramma. Daarnaast zal een aantal bekende artiesten, die een duidelijke band met de Earring of de ziekte ALS hebben, als voorprogramma fungeren. Op de tribunes is plek voor zevenduizend mensen.

De muzikanten

We zoeken bassisten en drummers, zangers en gitaristen. Amateur of gevorderd, acht of tachtig, culturele achtergrond, gezindte – het maakt niet uit. De muziek telt. Hou onze website en socials in de gaten voor het moment dat de inschrijving van start gaat. Je meldt je dan aan door een homevideo in te sturen waarop je (een deel van) de song ‘Radar Love’ speelt of zingt.

Sponsor worden?

Een ‘once in a lifetime’-project waar je bij moet zijn! Een unieke combinatie van een documentaire en een fan based concert, waarbij het doel is een zo hoog mogelijke opbrengst voor onderzoek naar ALS op te halen. Het nationaal cadeau aan de Golden Earring biedt de kans op landelijke zichtbaarheid en merkactivatie onder een brede doelgroep.

Help het projectteam om dit project mogelijk te maken en word sponsor; dat kan met financiële steun of door middel van productsponsoring.

Waarom sponsor worden?

  • je maakt meer onderzoek naar de ziekte ALS mogelijk
  • je bent onderdeel van een uniek project en live aanwezig tijdens het concert in Ahoy op 18 oktober
  • je toont je maatschappelijk en muzikale hart, passend bij maatschappelijk betrokken ondernemen
  • er zijn mogelijkheden om medewerkers en/of relaties te betrekken
  • media aandacht op 3 momenten; aanloop naar het concert, tijdens het live concert en rondom het uitzenden van de documentaire

De motivatie of sponsordoelstelling kan per organisatie verschillen, er is alle ruimte voor ideeën en creativiteit. Neem snel contact op om de sponsormogelijkheden te bespreken met José de Korte, per email info@josedekorte.com of telefonisch 06-537 826 44.

Neem voor alle andere vragen contact op met Yaël Vinckx: yvinckx@yahoo.com of telefonisch 06-52470206.