De Amsterdam City Swim is de ultieme open water uitdaging door de grachten van Amsterdam. Dit mooie evenement is niet meer weg te denken uit de hoofdstad, al jarenlang trekt het duizenden deelnemers en vrijwilligers. In 2012 deed zelfs Koningin Maxima mee!

8ste editie van Amsterdam City Swim gaat in huidige vorm niet door

De 8ste editie van Amsterdam City Swim zou op 29 augustus 2021 plaatsvinden. Honderden deelnemers hadden zich aangemeld om de Amsterdamse grachten in te duiken.

Wegens de huidige aanscherping van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid heeft Amsterdam City Swim moeten concluderen dat het door laten gaan van het event in de huidige vorm te veel risico’s met zich meebrengt. Pas vanaf half augustus wordt bekend welke maatregelen tijdens het event gelden en of het überhaupt door kan gaan. Deze voortdurende onzekerheden en de korte tijd die straks rest tussen 13 en 29 augustus, maken het onmogelijk een event van deze omvang te realiseren.

Samen met Team Amsterdam City Swim balen we hier natuurlijk enorm van. Het afgelopen jaar is enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. En ook de deelnemers waren harstikke goed bezig met het ophalen van donaties en de voorbereidingen.

Maar de strijd gaat door!

Het doel van Amsterdam City Swim blijft ondanks deze annulering als een paal boven water staan: ALS moet de wereld uit! Wij geven dan ook niet op en zetten de strijd tegen ALS voort. Nu het niet mogelijk is om 2 kilometer door de grachten te zwemmen, vraagt Team Amsterdam City Swim van alle deelnemers een andere tegenprestatie.

Zondag 29 augustus wordt dé dag om met heel Nederland alsnog in actie te komen voor de dodelijke ziekte ALS: #natpakvoorALS. Hierover volgt later meer informatie.

Aftermovie Amsterdam City Swim 2019

Contactgegevens organisatie

Stichting Amsterdam City Swim
Van Hengellaan 25
1217 AR Hilversum
035 – 3032000

E-mail: info@amsterdamcityswim.nl
Website: www.amsterdamcityswim.nl
Facebook: www.facebook.com/amsterdamcityswim
Instagram: www.instagram.com/amsterdamcityswim
Twitter: @amsterdamcitysw
YouTube: www.youtube.com/amsterdamcityswim